La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

“Posa’t en on!” anima els joves a idear vídeo-càpsules per a un bon ús de les pantalles

Data de publicació: 5/1/2019

El projecte educatiu promogut per la Paeria obre un concurs entre els alumnes d’11 a 16 anys perquè busquin un tema, el debatin i facin un storyboard, que després es convertirà en un vídeo per al material dels centres educatius per treballar en positiu la utilització de les noves tecnologies

El projecte educatiu “Posa’t en on!” convida els alumnes de la ciutat, d’11 a 16 anys, a idear càpsules per fomentar un bon ús de les pantalles. “Posa’t en on!” és una iniciativa innovadora promoguda per la Paeria que pretén treballar en positiu la utilització de noves tecnologies i reflexionar sobre els riscos. Els alumnes dels centres educatius participants que estiguin interessats a participar-hi, amb l’ajuda dels seus educadors/es, han de reflexionar sobre l’ús educatiu i responsable dels aparells i fer crear un storyboard de 6 vinyetes on quedi clara la idea, la seqüència i el missatge de la càpsula. Les propostes poden enviar-se fins al 31 de gener a promociosalut@paeria.cat.

Un jurat format per professionals del món de la salut, l’educació i el disseny triaran la càpsula més creativa i educativa. Els propostes guanyadores podran materialitzar-se i serviran d’exemple per a altres joves, ja que formaran part del material dels centres educatius que participen en el projecte. Els grups guanyadors participaran en el procés creatiu amb el suport de l’empresa de disseny i animació Catusoup.

L’Ajuntament de Lleida ha dissenyat el projecte “Posa’t en on!”, sent un recurs més que facilita a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, perquè els educadors/es puguin treballar amb els alumnes sobre els dispositius mòbils i reflexionin quan es poden posar en mode “on”. El tractament del material destaca el vessant favorable de les tecnologies, pensant en allò que poden aporta i també en els riscos. El projecte s’adreça a joves dels darrers cursos de primària i primers cursos de secundària, i als seus educadors/es. A més, es pot utilitzar en espais d’educació no formal i, fins i tot, a les pròpies llars.

El material consta actualment de 4 vídeo-càpsules que plantegen situacions de conflicte envers els usos de les pantalles. Amb la visualització d’aquestes càpsules i el suport d’una guia didàctica amb la proposta d’activitats educatives per fer en grup, es busca generar debat i reflexions entorn a la utilització que es fa d’aquests dispositius.

“Posa’t en on” se suma a altres projectes que fa anys que desenvolupa l’Àrea de promoció de la salut per promoure hàbits saludables que millorin la vida personal i social d’infants, joves i de les seves famílies. “Posa’t en on!” estarà disponible on-line a la pàgina web de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones i obert a tothom que en vulgui fer ús. El projecte compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, a través de la participació dels centres educatius, i l’empenta creativa de l’empresa Cactusoup, encarregada de dissenyar les vídeo-càpsules.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.