La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Llaços per la Sida a la plaça de la Paeria

Data de publicació: 1/12/2018

Amb el lema “Camins de SuperVIHvència”, s’ha commemorat el Dia Mundial de Lluita contra la Sida amb la lectura del manifest i una taula informativa per conscienciar i sensibilitzar la població. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha participat en el llaç humà vermell que s’ha fet a la plaça

La plaça de la Paeria ha acollit els actes principals per commemorar el Dia Mundial de Lluita contra la Sida, organitzats l’Associació Antisida de Lleida. El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del tinent d’alcalde Xavier Rodamilans, han participat en l’acte central que s’ha fet al migdia, amb la lectura del manifest a càrrec del president de l’entitat, Joan Fibla, amb el lema “Camins de SuperVIHvència”. A continuació, s’ha fet el llaç humà vermell al mig de la plaça.

Els regidors Toni Postius, Paco Cerdà, José Luís Osorio, Carles Vega, Joan Vilella i Carlos González també s’han unit a la commemoració. Durant el dia, s’han fet diverses activitats lúdiques a la plaça, on s’ha instal·lat una taula informativa. La celebració es fa cada 1 de desembre per donar a conèixer els avanços contra la pandèmia del VIH/sida i sensibilitzar i conscienciar la ciutadania.

Del 26 de novembre fins avui ha tingut lloc la Setmana Europea de la Prova, en què s’ha fet la prova ràpida del VIH en diferents punts de la demarcació de Lleida, com centres de salut. En aquests espais s’ha informat sobre la importància del test ràpid per beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç, millorar la qualitat de vida i adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió.

L’Associació Antisida de Lleida és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1991, amb l’objectiu de millorar de forma integral la qualitat de vida de les persones afectades pel VIH/sida. Des del 2006 la seva seu està ubicada al carrer de Lluis Besa. La Paeria, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, desenvolupa diverses accions de promoció de la salut en col·laboració amb l'entitat.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.