La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria activa el pla POCSMLL davant l’onada de calor

Data de publicació: 1/8/2018

Les altes temperatures fan que s’apliquin les mesures de prevenció en Fase 2, catalogada com a perill alt, ja que s’espera superar els 37,7ºCVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


L’Ajuntament de Lleida ha activat el POCSMLL, el pla d’actuacions per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut a Lleida, en Fase 2 (perill alt), per la situació meteorològica de risc. S’espera que les temperatures superin els 37,7ºC avui, demà i divendres, a la ciutat i la comarca del Segrià. En aquest sentit, els voluntaris de Protecció Civil s’han mobilitzat per si cal la seva intervenció com a suport en el transport de persones vulnerables, que no disposin de condicions adequades en el domicili i calgui dur-los a locals municipals habilitats per fer aquest allotjament.

Amb l’activació de la fase 2 també s’ha procedit a la revisió dels recursos materials equipaments dels locals municipals climatitzats (funcionament dels aparells de climatització i disponibilitat de menjar i espais vàlids per allotjaments temporals) i vehicle de transport comunitari, per fer aquest trasllat de persones del seu domicili als locals municipals d’allotjament temporal, per prevenir els efectes de la calor.

La Regidoria de Polítiques per al Dret de les Persones intensifica les trucades a les persones més fràgils, mitjançant els serveis assistencials en l’àmbit domiciliari, recordant les indicacions de prevenció enfront una onada de calor (SAD i TAD). També per part dels equips bàsics d'atenció primària i d'atenció a la infància i de l'alberg municipal, es fa un seguiment individualitzat de les persones vulnerables que s'han censat.

Paral·lelament, es continua recomanant a la població de Lleida i en especial a la més vulnerable a aquest risc: persones majors de 75 anys, malalts crònics, persones discapacitades físiques/psíquiques, indigents, així com persones que queden desemparades i exposades directament als efectes de la calor, que segueixin les indicacions següents:

-Al domicili: Aconseguir un ambient més fresc a casa, tancant les persianes quan hi toca el sol, obrint les finestres durant la nit, romanent a les zones més fresques, refrescant l’ambient amb ventiladors, aire condicionat, etc., i si no es gaudeix d’aire condicionat, intentar passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, casals, cinemes, etc.).

- Al carrer: Buscar l’ombra, evitar sortir al migdia, quan fa més calor, portar una gorra o un barret i utilitzar roba lleugera i que no sigui ajustada, mullar-nos una mica la cara i la roba, vigilar en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i limitar l’activitat física intensa.

- En els hàbits alimentaris: Hidratar-nos, consumint molta aigua o sucs de fruita i evitar les begudes alcohòliques i els menjars molt calents.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.