La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida, model de Ciutat Cultural i Creativa per la Comissió Europea

Data de publicació: 4/3/2018

La ciutat ha estat escollida dins d’un grup de 168 municipis de la Unió Europea –entre uns mil analitzats-, per la qualitat de les seves activitats en l’àmbit de la Cultura i la Creativitat

ALCALDIA

Lleida és un dels 168 municipis europeus que han estat escollits com a Ciutat Cultural i Creativa, dins d’un programa que impulsa la Comissió Europea. El “Monitor de les Ciutats Culturals i Creatives”, que es va posar en marxa el passat juliol, posa en relleu l’èxit de les ciutats europees seleccionades en el camp de la Cultura i la Creativitat i vol esdevenir una eina per a l’aprenentatge mutu, per difondre les accions d’aquests municipis i crear xarxa entre ells.

L’alcalde, Àngel Ros, ha mostrat la seva satisfacció per aquest reconeixement que ratifica la bona feina realitzada per Lleida en aquest camp i la consolida com a capital cultural i referent a Catalunya: “Lleida aposta decididament per la Cultura i per la Creativitat com a instrument de progrés de la ciutat a tots els nivells, amb una clara mirada internacional i amb la voluntat de construir-hi indústria, com ho demostren l’Animac que acabem de deixar enrere o bé la Fira de Titelles, entre moltes altres de les cites que acollim que, a més, compten amb la sinèrgia de les escoles artístiques municipals de Lleida i amb l’activitat d’iniciatives com el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals”. L’avaluació del programa Monitor destaca, en el cas de Lleida, que la ciutat és seu, com a mínim, de dos festivals culturals internacionals.

El “Monitor de les Ciutats Culturals i Creatives” ofereix dades comparables sobre com actuen les ciutats europees en el camp de la cultura i la creativitat i subratlla com els seus resultats contribueixen al desenvolupament social, al creixement econòmic i a la creació d’ocupació.

El paer en cap ha subratllat que l’actuació directa de la Paeria juntament amb professionals i entitats del sector de la ciutat així com el suport d’altres institucions és la base de la programació cultural de Lleida. L’Ajuntament destina 6’42 milions d’euros del pressupost municipal a les polítiques culturals, el 4’7 per cent del total, proporció que és en línia amb el que destinen les grans capitals europees, que se situa en el 5 per cent.

Vitalitat cultural, economia creativa i entorn propici

Barcelona i Lleida són les úniques ciutats catalanes seleccionades en la primera edició d’aquest programa, que ha analitzat els indicadors d’Eurostat (les estadístiques oficials de la Unió Europea) d’un miler de municipis. L’avaluació de Monitor es basa en 29 indicadors distribuïts en tres grans àmbits -“Vitalitat Cultural”, “Economia Creativa” i “Entorn Propici”- als quals s’afegeixen dades qualitatives que s’incorporen a un índex anomenat C3 creats per experts en la matèria.

Les seleccionades a Espanya com a Ciutats Culturals i Creatives són Lleida, Madrid, Barcelona, Salamanca, Sant Sebastià, Santiago de Compostela, Burgos, Còrdova, Las Palmas de Gran Canaria, Saragossa, Bilbao, Granada, Sevilla i València.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.