La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Mindfulness, eix central de la 12a Jornada Lleida Lleure

Data de publicació: 3/3/2018

La jornada, organitzada per la Xarxa d’entitats de Lleure de Lleida, té com a objectiu la formació d’educadors i educadores per donar una resposta adequada a les realitats canviants que es detecten des de l’educació en el lleure

La regidora d’Educació, Rosa M. Salmerón, saluda els participants en la jornada, que ha tingut lloc al Centre Social de la Mariola

La Xarxa d’entitats de lleure de Lleida ha organitzat aquest dissabte la 12a Jornada Lleida Lleure 2018 al Casal Social de la Mariola. La iniciativa ha tingut com a objectiu gaudir d’un espai de trobada i de formació per als monitors i les monitores de lleure de les diferents entitats que formen part de la Xarxa i que enguany porta per títol Mindfulness en l’educació en el lleure.

En aquesta edició s’ha escollit el Mindfulness, un tipus de meditació que pretén prendre consciencia de la realitat, ja que s’ha convertit en un recurs de referència en el món educatiu. Des de la Xarxa s’ha volgut plantejar el repte d’aprofitar-lo en el món de l’educació en el lleure.

Les activitats, que han tingut lloc durant el matí, han començat amb la salutació de la regidora d’Educació, Rosa M. Salmerón, i dels organitzadors de l’esdeveniment. Tot seguit Isabel Matas, pedagoga i experta en el camp del Mindfulness, ha fet la introducció sobre les aportacions de l’aplicació d’aquesta pràctica en l’acció educativa. A continuació ha començat els tallers, que s’han desenvolupat en dos torns.

Els tallers que s’han impartit han estat:

-Mindfulness adreçat a infants, a càrrec de Josep Villanova, mestre i membre del grup Institut de Ciències de l’Educació (ICE), i Mindfulness de la Universitat de Lleida.

-Mindfulness adreçat a adolescents i joves, a càrrec dels responsables de Sense Embuts.

-Mindfulness adreçat a educadores i educadors de lleure, a càrrec d’Engràcia Molina, mestre i amb 20 anys d’experiència en la pràctica d’aquesta disciplina.

-Arts Conscient, a càrrec d’Alba Torres i l’Escola Ermengol.

Una pràctica conjunta de Meditació, a càrrec d’Engràcia Molina, ha posat punt final a la jornada.

La Xarxa d’Entitats de Lleure es va constituir l’any 2007. Entre les seves actuacions destacades cal mencionar la celebració que fa cada any de la Jornada Lleida Lleure. Alternadament, un any s’adreça als infants i joves que participen en les entitats i un altre any, als monitors i monitores que desenvolupen la seva tasca com a educadors i educadores en aquestes entitats.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.