La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria redactarà un pla d’actuació integral d'intervenció comunitària a la Mariola

Data de publicació: 14/2/2018

L’avantprojecte defineix els eixos metodològics a seguir, pel que fa a la intervenció comunitària, que en paral·lel i en col·laboració amb el Pla Mariola 20.000, permetrà prioritzar les necessitats, incrementar les oportunitats i millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes del barri

L’Ajuntament de Lleida redactarà un pla d’actuació integral per al barri de la Mariola que, amb intervencions des de diferents àmbits i de manera transversal, ha de permetre prioritzar les necessitats, incrementar les oportunitats i millorar la qualitat de vida dels seus veïns i les veïnes. A la Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, el tinent d’alcalde, Xavier Rodamilans, ha explicat els eixos metodològics de l’avantprojecte del Pla: intervenció integral, participació activa de la comunitat, innovació, planificació, i perspectiva de gènere. També ha apuntat el treball per a un nou relat del barri, perquè l’objectiu principal és arribar a les persones, perquè s’hi impliquin, i millorar la imatge d’un barri que està en procés de transformació.

Les accions aniran en consonància al Pla Mariola 20.000, que preveu la reurbanització de l’actual zona coneguda pels blocs de la Mariola. El pla avançarà amb la implicació comunitària dels diferents agents que hi resideixen, que hi són presents o que hi treballen, com els seus veïns/es, les entitats, els comerciants, etc. En definitiva, es vol revertir una tendència de vulnerabilitat social cap a un clima de canvi i d’oportunitats, una nova mirada de la realitat del barri amb nous compromisos i efectes multiplicadors del treball, en recursos i serveis.

El procediment partirà de la detecció de la situació real del barri i, a partir d’aquesta diagnosi, es desenvoluparan actuacions i polítiques ajustades a les necessitats. El Pla integral de la Mariola està en fase d’avantprojecte i els terminis provisionals estableixen una fase inicial fins el 2019 fins a una fase de consolidació fins al 2025. El document proposa la creació d’un equip de professionals que coordini l’acció transversal i interinstitucional, que dinamitzi el barri amb els diferents agents i que col·labori en aquest procés de transformació per millorar la imatge global del barri.

Expedients de la Comissió Informativa

Entre els expedients que han passat per la Comissió Informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, per a la Política Cultural, de l’Educació, Esports i de la Participació, hi ha les convocatòries del 35è Premi d’Assaig Josep Vallverdú 2018 i del 23è Premi de poesia Màrius Torres 2018. A més, s’han fet les propostes per tornar a formular les subvencions a l’Associació Antisida de Lleida i a la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, de la línia d’ajuts a projectes de Promoció de la Salut; la pròrroga del Conveni Marc de col·laboració entre la Paeria i la Universitat de Lleida per a l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de la ciutat de Lleida, i les reformulacions de subvencions atorgades de la Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació I els Esports.

Com a cada sessió, s’ha donat compte dels ajuts econòmics a famílies, que aquest darrer mes ha estat de de 78 ajuts i 27.822,09 €.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.