La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Animac més musical mostrarà a Lleida el millor i més innovador del Cinema d’Animació Internacional

Data de publicació: 6/2/2018

-L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que la ciutat és cada vegada més “un hub audiovisual”, que fa d’integrador de les diferents dimensions que conformen la indústria cultural, com la narrativa, la tecnificació, la producció, etc. Alhora, Animac reforça el paper de Lleida en el sector audiovisual, amb el Magical, el CECACC o els entres educatius amb cicles formatius professionals. La 22a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya organitzada per la Paeria, tindrà lloc del 22 al 25 de febrer

-La directora, Carolina López, ha assenyalat que Animac contribueix a que Catalunya sigui un motor cultural, sent una Mostra de referència en el sector.

-Aquesta edició està dedicada a la Música i s’inaugura amb l’estrena internacional de la producció japonesa “Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi", un film animat compost de quatre curtmetratges realitzats per quatre grans animadors independents i musicat en directe per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC)

-El convidat especial i Premi d’Honor d’Animac 2018 és el prestigiós compositor i dissenyador de so Normand Roger, creador de les bandes sonores de pel·lícules com ara The Man Who Planted Trees de Frédéric Back i Father and Daughter de Michaël Dudok de Wit, un convidat de luxe amb una dilatada i guardonada carrera en el món de l'animació.

-El Premi Trajectòria, que premia l’excel·lència d’un artista català, és per al compositor de les bandes sonores de l’exitosa pel·lícula d’animació “Tadeo Jones”, Zacarías M. de la Riva, amb una fructífera producció de BSO per a cinema, i en especial per a animació

-Animac estrena a Espanya l’esperat llargmetratge “The Breadwinner”, nominat als Oscars i als Globus d’Or com a millor pel·lícula d’animació, i projecta els llargmetratges “Loving Vincent”, els dos migmetratges “Revolting Rhymes”, i el curtmetratge “Negative Space”, també en la carrera per als Premis de l'Acadèmia de Hollywood d'enguany

-Animac 2018 bat el rècord de pel·lícules presentades en la convocatòria oberta, amb 747 projectes inscrits, entre els quals s’han seleccionat 312 treballs: 8 llargmetratges, 209 curtmetratges, 14 peces de TV, 31 videoclips i 50 peces a l’Open Screen

-La 22a edició comptarà amb convidats d’excepció, com l’animadora de la “Primavera” al cine-concert inaugural “Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi”, Anna Budanova; el compositor de la banda sonora de la nominada als Oscars “Revolting Rhymes”, Ben Locket; l’animador israelià de “Vals con Bashir”, Tal Gadon; el fundador de la productora belga Camera-etc, Jean Luc Slock; el músic dels videojocs d’Amanita Design, Floex; l’especialista en Animació i Jazz, Milen Alempijevic; el creador d’”Arròs Covat”, Juanjo Sáez; l’animadora txeca de “Els menjamitjons”, Galina Miklínová; l'exlíder de Kortatu, Fermín Muguruza; o el director de “Buñuel en el laberinto de las tortugas”, Salvador Simó, entre altres artistes de tot el món.

-Networking and Pitch, l’aparador dedicat al sector professional de l’animació, i l’espai Animacrea tornaran a ser els punts de trobada d’Animac, on es compaginaran el vessant professional amb l’activitat més lúdica i experimental per a les famílies i visitants.

-A més de la programació del Petit Animac, el certamen segueix apostant per apropar el cinema d’animació i les seves tècniques creatives als més petits i joves amb 8 tallers paral·lels a Animac i 11.000 alumnes inscrits a les sessions escolars, xifra rècord de totes les edicions

La 22a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que organitza l’Ajuntament de Lleida arriba a la ciutat del 22 al 25 de febrer amb la seva edició més musical i amb una extensa i cuidada programació on es projectarà el millor i més innovador cinema d’animació nacional i internacional. L’edició d’enguany comptarà amb prestigiosos professionals del sector que compartiran, durant quatre dies, espai i coneixements amb les noves generacions d’animadors i amants del cinema.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat Animac amb la tinent d’alcalde Montse Parra, i la seva directora, Carolina López. L’alcalde ha afirmat que Animac consolida l’aposta de Lleida per la industria cultural, en les diferents dimensions, com l’artística, la narrativa o l’artesanal, de tecnificació, de gestió de producció, etc., i ha assegurat que Lleida cada vegada més és “un hub audiovisual” del cinema d’animació, com a integrador de les diferents dimensions. En la presentació d’Animac, Ros ha destacat el paper de la ciutat en el sector audiovisual, amb el Magical, el CECACC –Centre Experimental de la Cinematograifa i les Arts Audiovisuals de Catalunya- o els centres educatius de la ciutat qe fan cicles formatius professionals vinculats a les diferents tècniques audiovisuals. Entre altres dades, l’alcalde ha apuntat els 312 títols que es podran veure, d’entre 750 pel·lícules que s’han presentat. El que vol dir, que “el sector aprecia la qualitat d’Animac”, ha dit, afegint que “és més que exhibició, ja que hi ha conferències, tallers, sessions escolars, etc.”.

Montse Parra ha subratllat la vessant pedagògica i educativa de la mostra, amb les 11.000 alumnes que passaran per les sales de l’Animac, i amb els diferents tallers, conferències i Masterclass que, en definitiva, permeten crear nous públics i formar nous creadors.

La directora d’Animac ha assenyalat que Animac contribueix a què Catalunya sigui un motor cultural, sent una Mostra de referència en el sector. Carolina López ha incidit en la temàtica d’enguany, la música, “que és el 50% d’una pel·lícula”, i a la qual no sempre se li presta l’atenció que mereix. En la seva intervenció, ha detallat les pel·lícules i directors destacades que participen en l’edició d’enguany, amb talent internacional i també del territori.

La Música

La Música serà la protagonista d’aquesta edició d’Animac que pretén celebrar la unió creativa entre l’animació i la música, ingredient essencial i alhora infravalorat en l’art de l’animació. Per aquest motiu, l’accent d’aquest Animac 2018 i els seus convidats seran molt musicals, tot començant per la inauguració amb l’estrena internacional d'Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi,un film animat compost de quatre peces, una per cada estació, realitzades per quatre grans animadors independents: Anna Budanova(primavera), que estarà present en la inauguració, Olga i Priit Pärn (estiu), Atsushi Wada  (tardor) i Theodore Ushev (hivern), produït per la Tokyo University of the Arts i musicat en rigorós directe per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC),amb Joan Espina com a violí solista i sota la direcció musical d’Alfons Reverté.

El convidat especial i Premi d’Honord’aquesta edició d’Animac és també molt musical: Normand Roger,prestigiós compositor canadenc i dissenyador de so amb 45 anys de trajectòria, ha creat més de 200 bandes sonores i ha treballat amb els millors animadors independents del món, com Frédéric Back, Aleksandr Petrov, Paul Driessen, Caroline Leaf, Michaël Dudok de Wit, Regina Pessoa o Co Hoedeman, entre altres. Les produccions amb les quals ha col·laborat Rogerhan obtingut centenars de premis en festivals internacionals, incloses 13 nominacions als Premis de l’Acadèmia de Hollywood, de les quals 6 van rebre Oscars®. El compositor canadenc visitarà Animac acompanyat de la seva esposa, Marcy Page, productora d’animació de la National Film Board del Canadà.

El Premi Trajectòria d’Animac 2018 és per a un artista català, Zacarías M. de la Riva, compositor de les bandes sonores de l’exitosa pel·lícula d’animació espanyola Tadeo Jones, amb una fructífera producció de BSO per a cinema, i en especial per a animació, tot i la seva joventut. Als seus 45 anys, Zacarías M. de la Riva rep la distinció d’Animac per la seva curta però molt productiva carrera, on destaquen entre altres films animats Copitoi El Cid La Leyenda, i també films d’imatge real com ara Nieve Negra. A part de recollir el premi, impartirà una masterclassper explicar en primera persona el seu procés creatiu a la recentment guardonada amb el Goya a millor llargmetratge animat Tadeo Jones 2 i la resta de la saga. Es projectarà el llargmetratge Pequeños Héroes, on també ha posat la música.

El certamen comptarà amb una programació especial amb la música com a denominador comú que inclourà retrospectives, projeccions especials i sessions amb música en directe.

Animac 2018 bat el rècord de pel·lícules presentades en la convocatòria oberta

Un total de 747 projectes s’han inscrit a la convocatòria oberta d’aquesta edició d’Animac, 107 més que l’any anterior. D’aquests treballs, 312 han estat seleccionats per ser projectats durant la mostra: 8 llargmetratges, 209 curtmetratges, 14 peces de TV, 31 videoclips i 50 peces a l’Open Screen.

Com en les altres edicions d’Animac, l’organització aposta per oferir una visió de l’animació més recent i innovadora i, a la vegada, també reserva un espai per revisar l’obra més consagrada a escala mundial. El talent emergent i el consagrat  es troben amb el públic aquests quatre dies a Lleida.

Selecció de 8 llargmetratges aclamats per la crítica

Animac 2018 es posa de gala per acollir l'estrena a Espanya de la pel·lícula d'animació aclamada per la premsa internacional The Breadwinner, nominada recentment als Oscars® i als Globus d'Or com a millor llargmetratge d'animació i que acaba de guanyar l’Annie Award al millor llargmetratge independent. Es tracta d'un film dirigit per l'animadora i cineasta irlandesa Nora Twomey, amb el segell de l'estudi d'animació Cartoon Saloon, creadors dels guardonats The Secret of Kellsi Song of the Sea, i la producció executiva d'Angelina Jolie. The Breadwinnerés una meravellosa història d'apoderament i imaginació de les dones enfront de l'opressió, que celebra la cultura, la història i la bellesa d'Afganistan.

Aquesta 22a edició d'Animac projectarà el film guardonat al millor llargmetratge del Festival d’Annecy del 2017, Lu over the wall, dirigit pel japonès Masaaki Yuasa, que narra la història de Kai, un jove estudiant la vida del qual canvia quan coneix Lu, una sirena. Després de més de deu anys des del seu primer llargmetratge de culte Mind Game, el director japonès torna amb un film musical ple d’energia i passió per viure.el premiat llargmetratge

Un altre llargmetratge que es podrà veure a l’Animac 2018 és el també guardonat Loving Vincent, dirigit per Dorota Kobiela i Hugh Welchman, fet a partir de pintures animades que va estar nominat als Oscars® i als Globus d’Or i que va guanyar el premi del públic al Festival d’Annecy l’any passat. Es tracta d’un film homenatge al pintor Vincent Van Gogh on cada fotograma és un quadre pintat a l’oli.

Enguany els films que es projectaran en el marc del Petit Animac tenen grans premis internacionals, com és el cas de Revolting Rhymes, dos migmetratges basats en els ContesBarrejatsdel magnífic escriptor RoaldDahl; el més recent premiat als EuropeanAnimationAwardsi nominat als Oscars®.

També en el marc del Petit Animac es projectarà el llargmetratge Els menjamitjons, de la realitzadora txeca GalinaMiklínová. Els menjamitjons són petites criatures que viuen amb els humans i són els culpables quan perdem un mitjó i només ens en queda un, el mitjó desparellat. Mengen mitjons, però només un de cada parella. El film s'endinsa en el món dels menjamitjons gràcies a un heroi, petit però valent, anomenat Hugo.

Un altre dels llargmetratges que es podran veure en aquesta edició d’Animac és Pequeños Héroes, del director argentí Juan Pablo Buscarini, unaproducció veneçolanaamb rerefons històricque compta amb la banda sonora del Premi Trajectòria d’Animac 2018, Zacarías M. de la Riva. La pel·lícula explica les gestes de Simón Bolívar a través de tres nens orfes que descobreixen uns plànols d'importància cabdal per a la gesta de Bolívar i emprenen un viatge per trobar i ajudar al militar veneçolà a completar la seva lluita per la independència de les Amèriques.

Animac 2018 projectarà també Where it Floods, un film del nord-americà Joel Benjaminque parla de la tossuderia cega davant una catàstrofe natural i les seves víctimes. Un film independent sense gaire pressupost i que va seguir un llarg procés de producció. Una pel·lícula a descobrir.

I el vuitè llargmetratge que es podrà veure durant el certamen és Belladonna, dirigit pel japonès Eiichi Yamamoto. Es tracta d’un film d’animació de culte del 1973, lliurement basat en el relat de Joana d’Arci en relats de bruixeria recollits al llibre de Jules Michelet del 1862 Satanisme i Bruixeria, tot lligat al moviment d’alliberació de la dona al Japó en l’Estiu de l’amor al 1967, amb una banda sonora a càrrec del compositor de jazz d’avantguarda Masahiro Satoh i que es projectarà en la seva versió restaurada.

Projecció de 209 curtmetratges de luxe, amb treballs independents, nous talents i consagrats creadors internacionals

De la selecció de curtmetratges d’aquesta edició d’Animac, 209, destaca Negative Space, codirigit per Max Porteri Ru Kuwahata, nominat recentment als Oscars® en la categoria de millor curtmetratge d’animació. Negative Spaceés una adaptació del poema de Ron Koertge que explicala històriad’un nen que connecta amb el seu pare mentre aprèn a fer la maleta, i aconsegueix commoure el públic.

Animac segueix amb el seu compromís amb l'animació més arriscada i aposta per peces d'autor amb estrenes com ara Goose in High Heels del creador de Agallas el Perro Cobarde, el nord-americà John R. Dilworth, i Radio Dolores, una història de la Guerra Civil Espanyola de la finlandesa Katariina Lillqvist, que comparteixen pantalla amb films multipremiats com ara la comèdia musical  Min Börda, de la directora sueca Niki Lindroth Von Bahr, i Manivald, de l'autora indie de moda,l'estònia Chintis Lundgren, i joies a descobrir com (Fool Time) Job, del francès Gilles Cuvelieri Twin Islands, de l'escola Supinfocom.

L’animació espanyola està molt present a l’Animac 2018

L'animació espanyola també tindrà lloc en aquesta edició d'Animac 2018, on es projectaran alguns dels magnífics treballs d'animació refusats per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya per als Premis Goya. Un exemple d'aquests treballs és Impromptu, de la directora María Lorenzo, curtmetratge inspirat per cinc dels Estudis de Frédéric Chopin, per retre homenatge als pioners oblidats del cinema. Impromptués també un tribut a la fi del segle XIX, a les seves muses immortals i a la fascinació pel moviment.

També es podrà veure el primer curt professional de la directora valenciana Rocío Álvarez, Simbiosis carnal, una poètica història sobre la sexualitat, les frustracions i els plaers històrics, amb un interès especial per l'ocultació de l'òrgan femení, però també una història d'evolució: éssers que es barregen i es transformen, obtenint consciència i perdent-la, trobaran l’èxtasi. Dues formes en dos colors que suren en un espai en blanc.

L'animació catalana també tindrà cabuda amb el curtmetratgeCucarachas (Paneroles),dirigit per la parella catalana més internacional, la formada perAnna Solanasi Marc Riba, creadors d'El Nen i l’Eriçó, el curtmetratge guanyador del premi Petit Animac 2017. 

I com no, els animadors lleidatans també estaran presents en aquesta edició d’Animac, amb la projecció del curtmetratge Morning Cowboy, dirigit pels germans Fernando i Elena Pomares. Seleccionat a la Berlinale, Morning Cowboyexplica la història d’un home corrent que un matí qualsevol es vesteix de cowboyper anar a l’oficina. Un viatge emocional pel seu passat i les seves il·lusions. L’aventura d’un home que somia despert per fugir de la seva realitat. A més de treballar en els seus propis projectes, Fernando Pomarestambé és consultor de guions, redactor, director i professor universitari. Actualment dirigeix la segona temporada de la sèrie d'animació Talking Tom and Friendsi desenvolupa una sèrie amb els animadors francesos Les Armateurs i Folimage.

María Lorenzo, Rocío Álvarez, Anna Solanas, Marc Riba i Fernando Pomares estaran presents en aquesta edició d'Animac.

12 conferències i presentacions amb prestigiosos artistes, amb paper predominant de la creativitat musical per a animació

Com en les edicions anteriors, Animac 2018 complementarà les projeccions amb 12 conferències amb prestigiosos professionals del sector de l’animació, on enguany la música tindrà un paper protagonista.

El compositor Normand Roger, convidat especial iPremi d’Honord’Animac d’enguany, oferirà una masterclassi es projectaran alguns dels films als quals ha posat la banda sonora, com ara Crac!i The Man Who Planted Trees, ambdós dirigits per Frédéric Back; The Old Man and the Sea, de Aleksandr Petrov; The Boy Who Saw the Iceberg, dirigit per Paul Driessen i produït per Marcy Page; i Father and Daughter, de Michäel Dudok de Wit.

A més de recollir el Premi Trajectòria d’Animac 2018, el compositor Zacarías M. de la Rivaimpartirà una masterclassper explicar en primera persona el seu procés creatiu i es projectarà el llargmetratge Pequeños Héroes, on també ha posat la música.

També amb la música com a fil conductor, els assistents a Animac podran sentir de primera mà l'experiència del compositor de la banda sonora de la recentment guardonada amb un Annie Award  RevoltingRhymes, Ben Locket, internacionalment reconegut per haver fet la música de la guardonada sèrie d'animació El Asombroso Mundo de Gumball.

D’Israel arriba l’animador i responsable de l’animació a l’acadèmia d’arts més antiga d’aquest país, la Bezalel Academy of Arts and Design, Tal Gadon. Aquest animador presentarà les més recents produccions d’aquesta escola, d’on precisament va sorgir el talent per fer el llargmetratge Vals con Bashir(Ari Folman, 2008), una impactant història sobre la matança de refugiats palestins al Líban, guardonada amb el Globus d’Or i un César, i en la qual Gadon en va animar una bona part.

La productora convidada d’aquesta edició ésCamera-etc,un estudi d’animació a Liège, Bèlgica, referent a Europa en la producció de pel·lícules d’autor i tallers per a nens i joves, i un exemple de produccions de qualitat en un centre públic. Jean Luc Slockproductor i responsable de Camera-etc oferirà una conferència en el marc d’Animac.

El músic txec Floex, artífex de les bandes sonores de videojocs creats a l’estudi Amanita Designde Praga, és un dels convidats internacionals a Animac que oferirà una conferència. Amanita Design és la productora de diversos dels videojocs d'autor més valorats del món, com ara Botaniculai Samorost, i considerada un dels estudis més creatius d'Europa en el seu sector. Així sona Samorost d’Amanita Desing és el títol de la conferència on Floex explicarà com va fer la música del celebrat videojoc indie.

Molt musical serà també la conferènciaJazzimation, ambMilen Alempijevic,director del festival serbi Animanima i gran especialista en música jazz i animació. Alempijevicoferirà una presentació amb grans moments de la història de l’animació on el jazz ha jugat un important paper, a més d’una selecció de curtmetratges dels darrers 5 anys amb jazz a la seva banda sonora.

El barceloní Juanjo Sáez, conegut pels seus còmics, il·lustracionsi la sèrie de televisió Arròs covatque va obtenir un premi Ondas l’any 2010, també serà un dels convidats d’Animac 2018. En la conferència Així vam fer... Heavies Tendres,Sáez presentarà la nova sèrie que s’emetrà a TV3 inspirada en la seva pròpia adolescència.

I també dins la programació d’Animac d’enguany tindrà lloc la presentació del llargmetratge Els menjamitjons, amb la seva creadora, la il·lustradora i realitzadora txeca GalinaMiklínová, que farà una petita introducció al film, basat en un conte de la seva creació. A més, hi haurà tallers al voltant de l’obra, en col·laboració amb l’editorial Mosaics Llibres, que és qui publica el llibre en català.

L’il·lustrador i realitzador d’animació lleidatà Òscar Sarramia, un convidat habitual d’Animac, presentarà la segona temporadad’Horaci l’inuit, sèrie de gran èxit infantil, recentment estrenada a TV3.

Dins l’apartat ‘En construcció’es presenten dos esperats llargmetratges que veuran la llum en els propers mesos: Black is BeltzaiBuñuel en el laberinto de las tortugas.

El multitalentós artista basc que fóra líder de la mítica banda Kortatu,Fermín Muguruza, presentarà a Animac la seva opera prima animada Black is Beltza, projecte de llarg produït per Talka Records & Films i Setmàgic Audiovisual on la música juga un paper molt important. Black is Beltza, és una roadmovie diferent, una història de lluita i opressió, de justícia i canvi.

I també dins la secció ‘En construcció’ es presentarà el procés creatiu de Buñuel en el laberinto de las tortugas, de la mà del seu realitzador Salvador Simó i el dissenyador de so Juan Ferro. Buñuel en el laberinto de las tortugas, en procés de producció, és una adaptació de la novel·la gràfica homònima de Fermín Solísproduïda per Glow Animation Studio ambManuel Cristóbal, un dels imprescindibles de l'animació espanyola actual que també va produir la premiada adaptació d'una altra novel·la gràfica, Arrugas.

L’espai Networking and Pitch, aparador dedicat al sector professional de l’animació

L’espai Networking and Pitch continua sent un referent per als professionals emergents gràcies a les activitats programades que estableixen ponts entre el talent emergent i els professionals establerts. Enguany s’han rebut 22 projectes en estat de gestació per participar a Incubator, 20 Porfolio per a revisió a càrrec de mentors experimentats, i acollirà 13 empreses i escoles que participen en el Market Pitch d’Animac per oferir i mostrar els seus serveis.

Aquesta 22a edició d’Animac espera la visita d’un gran nombre de professionals del sector, amb més de 250 acreditatsdurant els quatre dies de mostra.

L’Animacrea, el cor d’Animac, tornarà a ser l’epicentre d’Animac, on es compaginaran els estands professionals amb l’activitat més lúdica i experimental per a les famílies i visitants. L’espai comptarà amb més d’una vintena d’estands, entre escoles i entitats o empreses de Lleida i de tota Catalunya, així com la pantalla oberta Open Screeni l’Espai Kids dedicat als menuts de la casa.

Col·laboren amb l'Animacrea l'Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, el Centre Integral de formació professional ILERNA, l’Escola Ermengol, Batxillerat d’Arts de l’EASD Ondara de Tàrrega, CFGS l’Escola d'Art de Sant Cugat, Escola Joso de Barcelona, l’ECIB Escola de Cine de Barcelona, l’Escola d’Art i Disseny Pau Gargallo de Badalona, La Salle Universitat Ramon Llull, l’IDEM Barcelona, i ESNE de Madrid.

L’Animac Campus torna a ser un èxitamb més de 200 estudiants registrats. Enguany tindran al Centre d’FP Ilerna com a mentors a la ciutat, i dijous faran una festa per aquest col·lectiu d’estudiants d’animació vinguts d’arreu de l’Estat amb Floex com a DJ convidat.

Petit Animac, amb grans premis internacionals on la música i el so tenen protagonisme

Animac no oblida els més petits de la casa amb la secció Petit Animac, on es projectaran films que tenen grans premis internacionals, com és el cas de Revolting Rhymes. La secció més familiar d'Animac tindrà la seva pròpia convidada, la il·lustradora i realitzadora txeca Galina Miklínová, que presentarà el llargmetratge Els menjamitjons basat en un conte de la seva creació.

A més, les 6 sessions del Petit Animac d’enguany estaran plenes de joiesen forma de curtmetratges d'autor que toquen temes amb imaginació, preciosos estils i originals tècniques. El curt Plody Mraků (Els fruits dels núvols) de la txeca Kateřina Karhánkovái La Licorne (L'Unicorn) del francès Rémi Durin en són un bon exemple.

Com no podia ser d'una altra manera, el Petit Animac d'enguany serà molt musical, i és que els infants són un públic que aprecia enormement el so i la música en l'animació.

Continua l’aposta per atansar l’animació als més petits i joves

A més de la programació del Petit Animac, el certamen segueix apostant per apropar el cinema d’animació i les seves tècniques creatives als més petits i joves amb tot un seguit d’activitats educatives que tenen lloc abans, durant i després d’Animac.

Un total d’11.000 alumnes de més de 50 centres educatius de Lleida i comarques s’han inscrit a les sessions escolarsque tindran lloc del 19 al 23 de febrer a la Llotja, un rècord de participació de totes les edicions d’Animac.

I també dins el marc educatiu d’Animac 2018, que enguany tindrà com a eix temàtic la música, s’organitzen 8 tallers adreçats als joves de la ciutat: Tod@s somos libres, conduït per Jero Martínez de The-Color-Lab i realitzat en col·laboració amb la Regidoria de les polítiques per als drets de les persones i el Centre d'Art la Panera; La música és veu, taller que es realitzarà al Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida de la mà del músic i creador de la música de la careta d'Animac, Josep Ma Baldomà; Flipped books, taller per als alumnes del Grau d'Il·lustració de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol a càrrec deMarie Paccou; el taller per a docents L'animació no és cap monstre, a càrrec dels creadors visuals CactuSoup; El piano màgic, activitat que Animac organitza per als pacients del Servei de Pediatria i de l'Aula Hospitalària de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, a càrrec de CactuSoup; la conferència Animación de guerrilla, de Mario Torrecillas, que tindrà lloc dins la Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida; i el taller que Quim Ribalta (El Bombeto) realitzarà per als alumnes del curs d'Animació Stop Motion de l'escola Ilerna.

Els dies 7 i 8 de febrer Animac es presenta a Barcelona i Madrid, amb convidats d’expeció: els germans Quay i Sébastien Laudenbach

Demà dimecres, 7 de febrer a les 12.00 hores, Animac 2018es presentarà en roda de premsa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)amb la participació de la directora, Carolina López; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el director general del CCCB, Vicenç Villatoro; i el realitzadorfrancès Sébastien Laudenbach.

I a la tarda, a partir de les 18.00 hores tindran lloc les conferències dels germans Quay, dos animadors i escenògrafs imprescindibles en el panorama audiovisual contemporani, l'obra dels quals ha influït a directors com Tim Burton o Terry Gilliam, i es projectarà el seu curtmetratge titulat Rehearsals for exctinct anatomies(1988). A continuació, Sébastien Laudenbach, director de cinema i il·lustrador, exposarà el seu procés creatiu i mostrarà fragments de la seva obra cinematogràfica. Durant l'activitat es projectarà el seu curtmetratge titulat Vibrato(2017).

Dijous 8 de febrer a les 12 h l'equip d'Animac viatja a La Casa Encendida de Fundación Montemadrid per fer la presentació del certamen en roda de premsa. La directora d'Animac, CarolinaLópez; els realitzadors nord-americans hermanos Quay; el francès Sébastien Laudenbach; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; i la regidora de de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Montse Parra; atendran els mitjans de comunicació.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.