La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria, una de les administracions més transparents del país

Data de publicació: 10/11/2017

L’alcalde Àngel Ros ha participat avui en la Comissió de Transparència, on ha donat compte de la informació lliurada als grups municipals

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat avui en la Comissió municipal de Transparència a petició dels grups municipals per donar compte de la informació lliurada i reclamada des dels grups.

El paer en cap ha remarcat que la GAIP (Comissió de Garanties del Dret d’Accés a la Informació Pública) és un dels canals mitjançant el qual els ajuntaments han de proporcionar informació als grups municipals i als ciutadans i ciutadanes.

L’alcalde també ha remarcat que l’Ajuntament de Lleida té en els darrers anys el 100% de valoració en els indicadors de mesura de transparència a nivell nacional i internacional: Infoparticipa (a nivell nacional) i també Transparency International.

Mitjançant reclamacions d’informació presentades a la GAIP durant els anys 2016 i 2017, s’han presentat a l’Ajuntament de Lleida un total de 89 peticions, 88 de grups municipals i només una per part per la ciutadania.

D’aquestes 89 peticions, l’any 2016 se’n van presentar 26 i estan totes resoltes, és a dir, tramesa la informació al 100%.

Durant l’any 2017 el total de reclamacions ha estat 63 i estan resoltes, és a dir, lliurada la informació totalment un 79%, en procés de lliurament d’informació un 15,9% i pendent de lliurar un 5,4%.

L’alcalde ha destacat als grups municipals l’alt nivell de transparència de la Paeria, demostrat pels dos indicadors esmentats i per les ràtios de compliment de les reclamacions de la GAIP.

Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida s’ha situat els darrers tres anys consecutius entre els ens locals més transparents de Catalunya en l’índex Infoparticipa que elabora la Universitat Autònoma de Barcelona i també ha aconseguit la màxima puntuació, un 100%, en el rànquing ITA de Transparency Internacional.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.