La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Inici del projecte “En plenes facultats” de promoció de la salut

Data de publicació: 8/10/2017

24 joves s’han inscrit al projecte i rebran una formació teòrica i pràctica per després promoure missatges de salut i prevenció de conductes de risc a altres joves de la seva edat a través del “peer to peer” (entre iguals), metodologia que ha demostrat ser molt efectiva. És el quart any que es fa aquest projecte a Lleida

L’Àrea de promoció de la salut de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquesta setmana el projecte “En plenes facultats”, que desenvolupa conjuntament amb la Fundació Salut i Comunitat de Barcelona. Aquest projecte, que també es realitza en altres ciutats catalanes, té com a objectiu oferir formació gratuïta a estudiants universitaris sobre temes de salut utilitzant la metodologia “peer to peer” (entre iguals), per tal que els participants esdevinguin agents de promoció de la salut entre els seus companys i companyes universitaris i puguin organitzar i dinamitzar activitats preventives i formatives adreçades a joves de la seva edat.

Les 24 joves que s’han inscrit al projecte, estudiants de diferents graus de la UdL (educació social, treball social, infermeria, filologia anglesa, turisme i periodisme i comunicació), rebran una formació gratuïta de 14 hores incidint especialment en el consum de drogues i la sexualitat. També rebran nocions de comunicació social i expressió teatral i corporal. Es completarà la formació amb 36 hores de pràctiques distribuïdes en tres àmbits:

-Desenvolupant accions preventives a la mateixa universitat.

-Col·laborant en la commemoració del dia mundial de la sida.

-Dins el projecte NITS Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida, fent accions preventives nocturnes en locals d’oci de la ciutat, festes universitàries i intervenció al carrer amb joves, per treballar la sensibilització sobre riscos del consum d’alcohol i altres drogues i promoure la convivència entre el descans veïnal i l’oci nocturn.

Aquesta és la quarta edició consecutiva d’aquest projecte a Lleida, que compta amb la col·laboració de la Universitat de Lleida i l’Associació Antisida de Lleida.

La metodologia “peer to peer” (entre iguals) ha demostrat ser molt efectiva en la transmissió de missatges de salut i la prevenció de conductes de risc, donat que el jovent valora rebre la informació de part d’una persona a la que considera propera i a la vegada ben formada sobre un tema.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.