La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida, ciutat pionera en l’enjardinament d’espais públics amb arbustiva i arbrat de producció pròpia

Data de publicació: 27/8/2017

Els vivers municipals ja han produït més d’11.000 plantes arbustives i arbres, que s’han destinat a embellir diferents espais públics de la ciutat. Actualment estan en procés de producció més d’11.200 unitats.

Els vivers formen part del pla de la Paeria per augmentar en quatre anys un 30% l’arbratge de la ciutat amb l’objectiu de fer de Lleida una ciutat més sostenible, guanyar zones d’ombra a l’estiu i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Un objectiu que, a finals d’aquest any, ja serà una realitat

Lleida és una ciutat pionera en l’enjardinament d’espais públics amb arbustiva i arbrat de producció pròpia després de la posada en funcionament, l’any 2016, dels vivers municipals d’arbustiva i d’arbrat, situats a Copa d’Or i a la partida de Rufea respectivament. A dia d’avui ja s’han produït un total d’11.070 unitats de planta arbustiva i arbres -10.270 plantes i 800 arbres-, que han servit per embellir, enjardinar i dotar d’ombra diferents espais públics de la ciutat, com la N-II –la rotonda del Palermo-, la plaça dels Germans Queralt del Secà de Sant Pere, l’espai davant del Casal Social de la Mariola, l’accés al camp de tir, la plaça dels Pagesos, els Jardins del Cap Onze de Setembre, l’entrada a Llívia, la Plaça Pau Casals i l’entorn de l’Escola Bressol de Balàfia, entre altres. Actualment també s’està produint, amb la col·laboració del Centre Especial de Treball (CET) milers d’unitats d’heura per enjardinar properament el Call Jueu.

L’arbustiva produïda ha servit també per realitzar activitats amb les escoles de Lleida –túnels verds amb vímets-, per produir planta per fer tanques vives als Horts de Rufea i per produir plantes per recuperar zones de la Mitjana que estaven afectades per plantes invasores com la Periploca graeca, entre altres actuacions.

Ambdós vivers estan actualment a ple rendiment. En aquests moments s’estan produint més de 11.200 unitats d’arbustiva i arbrat -8100 plantes i 3100 arbres d’espècies diferents- que serviran per enjardinar més espais públics. Algunes de les espècies que s’estan produint són roures, alzines, sàlvia, heura, cristantems, pollancres, salzes, tamarius, agapants, moreres, pins, freixes, entre altres espècies. Diversos operaris de la Brigada Municipal de Jardineria s’encarreguen de la recollida del material vegetal, l’esqueixat, plantat, entestat i l’adobat, amb la col·laboració de persones provinents de plans d’ocupació gestionats per l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO).

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que l’Ajuntament de Lleida produeix, en els dos vivers municipals, gran part de l’arbustiva i l’arbrat urbà que necessita per a les zones enjardinades i per la creació i el manteniment dels boscos urbans. Larrosa ha explicat que “la Paeria té la voluntat de potenciar la producció de plantes i, en un futur pròxim, poder arribar a una producció “a la carta”, és a dir, poder dissenyar la vegetació d’un espai públic amb antelació per poder encarregar l’arbustiva d’aquest disseny per a la seva producció en dependències municipals”. D’aquesta manera, la brigada municipal de jardineria podria abastir i tenir disponibilitat immediata per poder arranjar els espais verds de la ciutat que ho requereixin.

Els vivers municipals formen part del pla de la Paeria per augmentar en quatre anys un 30% l’arbratge de la ciutat amb l’objectiu de fer de Lleida una ciutat més sostenible, guanyar zones d’ombra a l’estiu i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Un objectiu que, a finals d’any, ja serà una realitat.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.