La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Una cinquantena de joves talents d’arreu participen en el 1r Concurs Internacional de Piano Kid and Youth

Data de publicació: 26/6/2017

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat l’interès i la bona resposta que ha despertat la iniciativa, creada per la Paeria, l’Auditori i el Conservatori, per descobrir nous talents musicals en edats primerenques, fins als 17 anys, així com el nivell d’excel·lència dels participants. El concurs, que tindrà lloc del 29 de juny al 2 de juliol, s’alterna amb la convocatòria els anys parells de la versió sènior, dirigida a pianistes de fins a 32 anys

El jurat està format per distingits professionals i el veredicte es coneixerà diumenge. La tercera categoria té com a premi 2.000 euros i un concert a l’Auditori Municipal Enric Granados. Els concerts són gratuïts i oberts al públic en general, alhora que es poden seguir en “streaming”

El primer concurs internacional de piano per a joves talents fins a 17 anys arrenca aquest dijous a Lleida amb bones expectatives i èxit de participació. El 1st Ricard Viñes Piano Kids and Youth comptarà amb la participació de mig centenar de joves vinguts d’arreu, distribuïts en 3 categories: fins a 11 anys, fins a 14 i fins a 17. Aquesta última, té com a premi per al guanyador 2.000 euros i un concert a l’Auditori Municipal Enric Granados. El paer en cap, Àngel Ros, ha presentat aquest dilluns el concurs Ricard Viñes, que com ja s’havia dit, inicia una nova etapa, que l’ha de situar en el màxim nivell d’excel·lència. L’edició Kids and Youth s’alterna amb la versió sènior, que se celebra els anys parells, dirigida a pianistes fins als 32 anys i que compta amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (Barcelona) per fer la prova final.

L’alcalde ha explicat que el Ricard Viñes Piano Kids and Youth pretén descobrir nous talents musicals en edats primerenques. Així, nens i nens i joves amb talent d’arreu de Catalunya, d’Espanya i de països estrangers, com Alemanya, Corea del Sud, Rússia o Vietnam, competiran a Lleida, mostrant el millor d'ells mateixos amb interpretacions d'un ampli repertori pianístic. Ros ha remarcat l’encert a l’hora de crear aquesta convocatòria, per part de la Paeria, el Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida i l’Auditori Municipal Enric Granados, i ha agraït el suport dels col·laboradors, Generalitat de Catalunya i Alink-Algerich Foundation, i dels patrocinadors, IFR Group, GLS Prefabricats i M. Carme Grasa, que demostren sensibilitat i compromís amb la cultura a la ciutat. 

La tinent d’alcalde i regidor de l’àrea educativa i cultural, Montse Parra, ha destacat l’aposta de la Paeria pel Premi Ricard Viñes i ha reiterat que estan satisfets amb el resultat obtingut en aquesta primera convocatòria, pel que fa a participació i a nivell dels joves. Parra ha recordat que es repetirà l’activitat “Vine a tocar el piano a la plaça de Ricard Viñes”, el dimecres, a partir de les 18 h., obert a tothom qui vulgui interpretar alguna peça musical. Parra ha destacat les instal·lacions amb què compta la ciutat.

L’organitzador del concurs, Jordi Benseny, que és pianista i professor del Conservatori, ha reiterat la importància d’aquest concurs, un dels pocs dirigits a joves d’arreu de l’estat i d’Europa. Benseny ha detallat les tres categories: I Categoria (màxim 12 minuts) i II Categoria (mínim 15 minuts – màxim 20 minuts)amb una peça de l’època barroca, un estudi de lliure elecció i una o vàries peces de lliure elecció; III Categoria (mínim 25 minuts - màxim 30 minuts) amb una peça de l’època barroca, un estudi de lliure elecció, el primer moviment d’una sonata clàssica i una o vàries peces de lliure elecció (opcionalment, una obra d’Enric Granados).

Els premis són:

-I Categoria: 1r Premi 500 € / 2n Premi 300 € / 3r Premi 200 €.

-II Categoria: 1r Premi 1000 € / 2n Premi 500 € / 3r Premi 300 €.

-III Categoria: 1r Premi 2000 € i concert a l’Auditori Enric Granados, Lleida / 2n Premi 1000 € / 3r Premi 500 €.

-Premi Especial a la millor interpretació del repertori Enric Granados 300 €

La directora de l’Auditori, Puri Terrado, ha posat en relleu el jurat, format per membres reconeguts internacionalment, com són Stanislav Pochekin, concertista i pedagog rus, catedràtic de piano al Conservatori del Liceu de Barcelona; Vladislav Bronevetzky, concertista i pedagog, que ha estat professor del Conservatori Txaikovski de Moscou i actualment és professor de l’ESMUC a Barcelona; Hui-Ying Liu-Tawastsjerna, originària de Taiwan, que és una de les millors pianistes i pedagogues finlandeses, professora a l’Acadèmia Sibelius, i Akemi Alink-Yamamoto, pianista holandesa originària de Japó, membre directiu de la Fundació Alink-Argerich (AAF). L’alcalde Ros n’és president d’honor i també l’integren la mateixa Puri Terrado, Jordi Benseny i Enric Picó, pianista i professor del Conservatori.

De la seva banda, tant la pianista Carme Grasa, com de l'empresa IFR, Jaume Iglesias, patrocinadors de la iniciativa, han apuntat el nou format del concurs, amb les edicions per a joves i sènior, com un pas endavant i el treball que es fa per consolidar-lo.

La presentació del concurs internacional de piano per a joves talents s’ha fet a l’Auditori i ha acabat amb la interpretació de l’alumne Adrià Ibáñez. Terrado ha assenyalat que els concerts són oberts al públic en general i que també es poden seguir en directe via “streaming”, una opció que l’any passat va tenir molt bons resultats.

Calendari

-Preludi: Dimecres, 28 de juny a partir de les 18 h. “Vine a tocar el Piano a la Plaça Ricard Viñes!”.

-Concert inaugural (entrada: 3 euros). Dijous, 29 de juny a les 20 h. A càrrec de Dina Ivanova, guanyadora del segon premi al Concurs Ricard Viñes 2016.

-Proves: (entrada gratuïta)

-Divendres, 30 de juny a les 9.30 h i a les 15.30 h - III Categoria (fins a 17 anys)

-Dissabte, 1 de juliol a les 10 h. i a les 16 h - II Categoria (fins a 14 anys)

-Diumenge, 2 de juliol, a les 10 h - I Categoria (fins a 11 anys)

-Lliurament de premis: (entrada gratuïta) Diumenge, 2 de juliol, a les 19 h. Actuació dels guanyadors.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.