La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

GLOBALleida ajuda a crear 80 noves empreses que generen 195 llocs de treball

Data de publicació: 12/5/2017

L’alcalde Ros participa en les reunions del Comitè Executiu i el Consell General del consorci on es nomena Antoni Brufau com a president d’honor i a Ramon Roca com a president

L’ens de promoció econòmica anuncia que destinarà més de 181.500€ en projectes estratègics de l’oli i el vi el 2017

GLOBALLEIDA

El Comitè Executiu i el Consell General de GLOBALleida han donat el vistiplau al balanç del consorci de promoció econòmica de les terres de Lleida del 2016, en el qual es van ajudar a crear 80 empreses, que han generat 195 llocs de treball.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit a ambdues reunions, on s’ha nomenat Antoni Brufau com a president d’honor de GLOBALleida i a Ramon Roca com a president, a més de presentar-se els projectes pel 2017.

GLOBALleida ha centrat la seva activitat durant el 2016 a impulsar la creació i la competitivitat de les empreses i en el foment de l’ocupació, a través d’accions i programes en quatre àmbits: Emprenedoria i empresa, Dinamització de la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores, Projectes estratègics i territorials, Finançament, Formació i Talent i ocupació.

Del balanç del 2016, cal destacar l’activitat dedicada a la creació i la competitivitat de les empreses, a través d’accions i programes amb els quals s’han fet 710 assessoraments amb un resultat de 80 empreses creades al territori, que han suposat la creació de 195 llocs de treball. També s’ha treballat en programes específics de creixement empresarial amb els que s’ha donat suport a 50 Pimes, Autònoms i StartUps.

A través de la Plataforma virtual d’Ocupació s’han gestionat 930 ofertes de treball i 2.174 persones han participat en les 200 activitats formatives del catàleg EmForma.

Projectes i dades a destacar pel 2017

Alguns dels nous projectes previstos pel 2017 són treballar en els sectors estratègics de l’oli i el vi o el programa de Reempresa, entre d’altres.

En el sector de l’oli, s’ha informat de la gestió i impuls de la xarxa de cooperació del Clúster de l’oli d’oliva, en l’elaboració i llançament d’una marca d’oli entre diverses empreses oleícoles del territori i en l’assistència tècnica per a la millora de les capacitats de producció, de màrqueting i de comercialització de les empreses oleícoles de Lleida

Pel que fa al sector del vi, s’ha informat que s’està treballant en la iniciativa de reforç de la competitivitat del sector vitivinícola de les comarques de Lleida, així com en un estudi de la situació actual per tal de definir accions de futur que contribueixin a la millora d’aquest sector

El nou programa Reempresa, un model d’emprenedoria i de creixement empresarial que incideix en la continuïtat de les empreses és una altra de les accions previstes de cara al 2017.

GLOBALleida com a punt oficial de Reempresa a Lleida ha començat a desenvolupar el treball en xarxa amb els diferents Consells Comarcal, la qual cosa suposarà 12 nous punts d’atenció a la província amb l’objectiu de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

El programa que ja s’ha presentat a la ciutat de Lleida, al Consell Comarcal del Solsonès, de les Garrigues i l’Urgell i que està previst presentar arreu del territori ha tingut molt bona acollida. Reempresa ja compta amb més de 215 empreses inscrites i més de 270 persones reemprenedores interessades a la província de Lleida.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.