La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Fira de Titelles abaixa el teló amb el lliurament dels premis Drac d’Or

Data de publicació: 7/5/2017

L’alcalde Ros destaca al fer balanç el paper que juga Lleida dins la indústria culturals de les Arts Escèniques

La tinent d’alcalde Montse Parra diu que la Fira és una “explosió primaveral” que s’ha convertit en un espectacle indispensable per la ciutat

La Fira de Titelles de Lleida ha tancat la seva 28a edició amb un balanç molt positiu. S’ha registrat una gran afluència de públic, tant en els espectacles gratuïts de carrer, com en els de sala, alguns dels quals ja tenien les entrades exhaurides una setmana abans de començar la Fira a causa de les reserves de programadors i d’amics del Centre de Titelles. 

Al llarg d’aquests tres dies, han passat per la Fira de Titelles 28 companyies, més de 300 professionals, i uns 40.000 espectadors. Carrers, places i teatres de Lleida s’han omplert a arrebossar per gaudir dels espectacles de la Fira.

L’alcalde Àngel Ros ha valorat molt positivament la Fira, perquè és un exemple del paper que juga Lleida en la producció cultural del país “40.000 espectadors i 150 programadors són xifres prou significatives de la importància de la nostra ciutat en la producció d’aquest sector de les arts escèniques”. Tall de veu A. Ros

Per la seva part, la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha qualificat d’”explosió primaveral” la Fira, que s’ha convertit en un “espectacle indispensable per la ciutat”, que cada any se supera en qualitat. Tall de veu M. Parra.

Aquest vespre s’han lliurat els premis Drac d’Or en un acte presentat per la companyia lleidatana Campi qui Pugui, que ha tingut lloc al Cafè del Teatre i que ha estat presidit per la tinent d’alcalde Montse Parra.

El palmarès de la Fira de Titelles 2017 ha estat el següent:

Premi a la Dramatúrgia: Per la capacitat de saber lligar la tradició amb contemporaneïtat, a l’espectacle ‘Hand Stories’, de la companyia T&T Productions.

Premi a la Millor Interpretació: Per l’enorme qualitat del seu treball, a través d’una diversitat de disciplines artístiques i per la seva complicitat amb la columna de la Sala, a la companyia Zero en conducta pel seu espectacle ‘La darniere danse’ de Brigitte

Premi a l’Escenografia: Per un treball meticulós i impecable a l’hora d’elaborar una proposta de risc, a la Companyia Peus de Porc pel seu espectacle ‘I-MAG 341. Un coet per fer volar la imaginació’.

Premi a la Proposta més Innovadora: A la companyia Guillem Albà & Clara Peya pel seu espectacle ‘Pluja’.

Premi al millor espectacle infantil-Familiar: A la companyia Créature, pel seu espectacle ‘Les Irréls’.

Premi Julieta Agustí al millor espectacle: A Plexus Polaire pel seu espectacle ‘Cendres’, per la seva excel·lència escènica per saber transportar una història de novel·la negra a través d’una dramatúrgia arriscada.

Premi als Espectacles de Carrer: A Xip Xap Teatre pel seu espectacle ‘Transhumància’.

Premi de les Autonomies: A la companyia Zum Zum Teatre, pel seu espectacle ‘La gallina dels ous d'or’.

Premi dels Festivals Internacionals: A la companyia Plexus Polaire pel seu espectacle ‘Cendres’.

Premi del Jurat Infantil: A la companyia Zum Zum Teatre.

Abans del lliurament de premis s'ha aprofitat per reconèixer la trajectòria del titellaire Jordi Bertran, que porta més de 40 anys treballant aquest art.

Malgrat s’hagi fet el tancament oficial de la Fira, darrera actuació es farà dilluns a la planta de pediatria de l’Hospital Arnau de Vilanova, a càrrec dels andalusos Siesta Teatro, que aproparan els seus titelles tradicionals als infants ingressats a la planta de pediatria perquè puguin gaudir-ne de ben a prop.

Pel que fa a la vessant professional, l’Espai PRO ha continuat establint aquest punt d’intercanvi entre professionals esdevenint un espai per a la contractació dels espectacles que s’han programat a la Fira de Titelles de Lleida. La valoració és molt positiva, amb un gran èxit de l’Speed Meeting i de la figura de la Facilitadora PRO, Margarita Troguet.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.