La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria presenta els nous ajuts al teixit empresarial per crear ocupació a Lleida

Data de publicació: 6/4/2017

La convocatòria dels ajuts s’obrirà al juliol i es destinaran 100.000 euros, amb ajuts d’entre 1.000 i 2.000 euros a fons perdut, per a noves iniciatives o projectes ja existents que vulguin ampliar o millorar la seva activitat, en les quals s’aplicaran criteris de discriminació positiva

L’alcalde, Àngel Ros, amb el tinent d’alcalde Rafael Peris i la portaveu de C’s, Ángeles Ribes, han explicat la nova política d’ajuts a emprenedors que pretén fer un salt qualitatiu i ajudar els empresaris a tirar endavant la seva activitat

L’Ajuntament de Lleida ha presentat la nova línia d’ajuts al teixit empresarial que té com a objectiu principal la creació d’ocupació a la ciutat. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la ciutat, de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, i de la portaveu del grup municipal de Ciutadans, Ángeles Ribes, ha explicat en què consisteix la nova política d’ajuts, que pretén donar un salt qualitatiu i ajudar els empresaris que puguin tirar endavant amb la seva activitat. Ros ha apuntat que aquesta nova línia s’ha elaborat basant-se en la proposta que va fer C’s, en el marc del pressupost d’aquest any, i que es va aprovar al Ple del mes de març.

La partida del pressupost que es destinarà a aquesta línia és de 100.000 euros, amb ajuts d’entre 1.000 i 2.000 euros a fons perdut per a noves iniciatives o projectes ja existents que vulguin ampliar o millorar la seva activitat, en les quals s’aplicaran criteris de discriminació positiva Ángeles Ribes ha indicat que l’administració local no disposa de grans eines per fer polítiques d’ocupació però sí que pot impulsar petites actuacions que permeten fer un salt important en l’activitat econòmica. Per això, segons ha dit, ajudes de fins a 2.000 euros faciliten a treballadors autònoms començar o mantenir un negoci. Entre les prioritats, ha indicat que es vol incidir en la primera autoocupació, en els col·lectius amb difícil reinserció laboral i que s’estudiaran els barris amb necessitats per dinamitar o promocionar el seu comerç.

El tinent d’alcalde Rafael Peris ha donat els detalls de la les bases que estableix la Paeria sobre aquesta nova línia d’ajuts per al teixit empresarial de la ciutat, adreçada a iniciatives de nova creació o bé per a realitats empresarials actives, liderades per ciutadans i ciutadanes menors de 65 anys, que estiguin empadronats a la ciutat de Lleida. Peris ha comentat que aquests ajuts superen el format vigent de microcrèdit i tenen com a objectius: fomentar la creació d’iniciatives empresarials d’alt impacte en el teixit econòmic, facilitar l’autoocupació i finançar actuacions d’ampliació i millora d’empreses actives.

Aquests ajuts superen el format vigent de microcrèdit i tenen un triple objectiu: fomentar l’oferta nova, millorar la competitivitat de les empreses ja implantades i garantir la durabilitat dels llocs de treball actuals i crear-ne de nous. Els projectes empresarials que poden subvencionar-se amb aquestes noves línies d’ajuts poden ser de qualsevol tipologia: nous projectes, amb un pla d’inversions i de necessitats inicials i projectes ja existents, amb pla d’inversions d’ampliació o millora. En aquests casos, la facturació de la firma ha de ser inferior a 300.000 euros a l’any.

L’import dels ajuts serà d’entre 1.000 i 2000 euros per projecte (màxim d’un 50% sobre el pla d’inversions i del es necessitats inicials / màxim del 50 % sobre el pla estratègic de creixement). Els ajuts seran a fons perdut (no s’hauran de retornar) i es farà un seguiment després de la concessió. Per a la primera convocatòria es preveu destinar una partida de 100.000 euros, que s’anirà modificant en funció de la demanda (l’ampliació de la partida es contemplaria en la modificació de crèdit de l’any vigent que presentaria l’Ajuntament).

Respecte als beneficiaris d’aquests ajuts, Peris ha manifestat que poden ser ciutadans empadronats a Lleida i menors de 65 anys, donant cabuda a un col·lectiu que havia quedat al marge dels ajuts: les persones autònomes de la franja d’edat entre 40 - 50 anys. Cada any, la convocatòria establirà els criteris de discriminació positiva: gènere, persones amb discapacitat i territorial (barris).

El Ple de l’Ajuntament del mes de març es va aprovar la modificació del Pla Estratègic de Subvencions 2008/2010 i de les Bases reguladores per a la concessió d’Ajuts al Teixit Empresarial de la ciutat de Lleida. El calendari a seguir determina que a l’abril s’obrirà el període d’informació pública, durant un termini de trenta dies, per la presentació d’al·legacions i/o reclamacions. Als mesos de maig i juny es farà la redacció i l’aprovació de la convocatòria per iniciar al juliol el termini de presentació de sol·licituds. El període per presentar-les seria de 2 mesos i es començarien a atorgar de manera immediat.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.