La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’alcalde Ros destaca que Lleida i el Parc Científic lideren la tecnologia dron, aplicada al món agroalimentari

Data de publicació: 13/3/2017

El Parc Científic i l’aeroport d’Alguaire acolliran un curs de pilots que impartirà HEMAV, la major operadora de drons de l’Estat

El curs està homologat per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i el títol serà vàlid per tot el territori espanyol

PARC CIENTÍFIC

L’alcalde Àngel Ros ha assenyalat que “el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida és un dels centres que lidera la tecnologia dron i, en especial, la seva aplicació al món agroalimentari, que és un dels àmbits on té una major aplicació aquesta tècnica de vols i tot el que se’n deriva”.

El paer en cap ha fet aquestes declaracions durant la presentació del curs oficial de pilots de drons, que HEMAV, la major operadora de drons de l’Estat, especialitzada en aplicacions en el sector agrícola, durà a terme al Parc i a l’aeroport d’Alguaire del 27 de març fins al 8 d’abril.

L’alcalde Ros ha manifestat que Lleida i el Parc volen liderar una tecnologia que ja té present, però que encara tindrà més futur en el món de la planificació agrària. Per aquesta raó, ha dit que “tenia tot el sentit que des del Parc, conjuntament amb l’Associació Lleida Dron i la Universitat es tirés endavant amb aquest curs, que només s’ha dut a terme en Madrid i Barcelona”. Tall de veu A. Ros.

Laura Samso, responsable de projectes especials d’HEMAV en diferents sectors, entre els quals destaca l’agricultura de precisió, ha estat l’encarregada d’explicar les característiques d’aquest primer curs oficial de pilots de drons, de pes inferior a 25 kg, que realitzarà les pràctiques a l’aeroport d’Alguaire i les assignatures teòriques al Parc, on s'utilitzarà el simulador d'HEMAV

El curs, que consta de 64 hores lectives i es podrà seguir en la modalitat semipresencial híbrid, està homologat per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i el títol serà vàlid per tot el territori espanyol.

Les classes teòriques començaran el 27 de març i finalitzaran el 8 d’abril, per reprendre’s les pràctiques després de Setmana Santa. Les sessions online es realitzaran entre el 27 de març i el 2 d’abril.

A més dels dos certificats que s’emetran als pilots que superin aquest curs, també podran formar part d’una borsa de pilots de drons, que els ajudarà a cercar treball d’una manera més efectiva.

El vicerector de Polític Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, ha valorat accions de formació de nous professionals com la que s’ha anunciat aquest matí, ja que “es necessiten aquests pilots per fer realitat la innovació en el món del sector agroalimentari”.

Per la seva part, Andreu Ibáñez, president de l’Associació Lleida Dron, impulsor del curs juntament amb el Parc i la UdL, ha destacat que el 50% del mercat dels drons està dedicat a la investigació en el món agroalimentari. “No només necessitem pilots que facin anar els drons. També cal qui sàpiga processar les dades obtingudes i les apliqui, per presentar-les de manera entenedora al pagès, perquè apliqui els nous coneixements”.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.