La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida, membre de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les persones grans

Data de publicació: 16/1/2017

Des del mes de desembre l’Ajuntament de Lleida forma part oficialment d’aquesta xarxa que promou un entorn urbà integrador i accessible per fomentar un envelliment actiu

Lleida és d’aquest mes de desembre membre de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les persones grans que promou l'OMS, Organització Mundial de la Salut. El Ple de l’Ajuntament del mes de juliol va aprovar formalitzar la petició d’adhesió a aquesta Xarxa que ja s’ha concretat. Es tracta d’una xarxa a nivell mundial en què hi estan, entre d’altres, les ciutats catalanes de Barcelona, Berga, Castellar de Vallés, Gavà, Granollers, Igualada, Manresa, Tarragona, Terrassa i Vic.

Una ciutat amigable amb la gent gran és un entorn urbà integrador i accessible per fomentar un envelliment actiu. Pertànyer a aquesta xarxa permetrà iniciar un procés participatiu per detectar la situació real en l’àmbit de la gent gran de cara a articular actuacions i polítiques més ajustades a les necessitats viscudes pel col·lectiu. 

Aquest diagnòstic es farà seguint les orientacions marcades pel protocol de Vancouver i que es basa en una metodologia qualitativa de participació, els grups focals, ja que es considera que la participació de les persones grans és un element imprescindible de tot el procés.

Formar part de la xarxa permet:

-establir relacions entre les ciutats participants.

-facilitar l'intercanvi d'informació i de bones pràctiques.

-fomentar intervencions apropiades, sostenibles i cost eficaços per millorar la vida de les persones grans.

-proporcionar suport tècnic i capacitació. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.