La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Cucalòcum convida els infants a ballar i cantar en anglès amb el joc de la Wii

Data de publicació: 1/1/2017

Conèixer els arbres autònoms i fer panets, altres propostes del Parc Infantil de Lleida

FIRA DE LLEIDA

Fun and Learn organitza cada dia en el seu estand del Cucalòcum l’activitat “Dance with Fund and Learn!”, en què els nens i les nenes poden ballar i cantar en anglès jugant amb un videojoc de la Wii. L’activitat es pot fer en solitari, en parelles o en grups de fins a quatre infants (amb la possibilitat de triar entre més de 30 cançons de diferents estils i èpoques), els quals han de seguir les passes que fa un ballarí en una pantalla.

L’activitat “Dance with Fund and Learn!” és una de les novetats del Parc Infantil de Lleida, Cucalòcum i Cucaesport, que fins al 4 de gener pot visitar-se als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida.

Fun and Learn també distribueix entre els assistents al seu estand material promocional de les colònies d’anglès i les estades a l’estranger que programa anualment, així com del casal d’estiu en anglès que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Golmés, organitza des de finals de juny a primers de setembre en aquesta localitat del Pla d’Urgell.

L’organització ecologista Ipcena també hi és present enguany en el saló amb la proposta ‘Conèixer els boscos’, una iniciativa que pretén que el respecte i l’amor als arbres i a la natura en general fructifiqui entre els més petits.

El taller d’Ipcena dóna a conèixer una desena dels arbres autòctons més emblemàtics. Per mitjà de plafons didàctics, els infants poden familiaritzar-se amb les característiques d’espècies com el pi negre, l’avet, el roure de fulla gran, el roure de fulla petita, el faig, l’auró, l’alzina, el xop o la feixa. Igualment, els nens i nenes poden elaborar postals nadalenques impreses amb fulles reals d’arbres.

Per una altra part, el taller ‘Aprenem a fer pa’ del Gremi de Forners de les Terres de Lleida proposa elaborar panets (en format estàndard o recreant figures diverses) que els petits es poden endur a casa. L’objectiu de l’activitat és divulgar la cultura del pa d’una forma divertida i creativa, sensibilitzant els petits “forners” sobre les propietats d’aquest aliment bàsic.

El Gremi preveu gastar 500 quilos de farina i rebre uns 3.500 infants, que elaboraran un nombre similar de panets, en aquesta edició del parc. L’activitat està conduïda per dos alumnes de l’Escola del Cicle formatiu grau mitjà de Pastisseria, forneria i confiteria de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i per 12 forners artesans, que treballen en torns de 3.

La 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport romandrà les seves portes obertes fins al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L’horari del parc és de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. Avui, 1 de gener, el recinte roman tancat.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.