La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida promou el reciclatge de residus entre els infants al Cucalòcum

Data de publicació: 31/12/2016

Un estand convida els menuts a jugar dipositant els diferents tipus de deixalles que hi troben 

FIRA DE LLEIDA

L’Ajuntament de Lleida, per mitjà de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, vol inculcar els valors cívics als infants. Aquest és un dels objectius del Cucalòcum i per aquest motiu en el marc de l’edició d’enguany promou una acció destinada a sensibilitzar els nens i nenes (i els adults acompanyants), sobre els avantatges de la recollida selectiva de deixalles. La Paeria disposa d’un espai al saló on s’explica als petits com fer una correcta recollida de residus i els aspectes positius de reduir, seleccionar i reciclar els residus generats a la llar.

L’estand, dinamitzat per dos monitors, disposa de plafons explicatius a les parets i d’un joc pedagògic de reciclatge. Aquest darrer consisteix en una simulació, dibuixada a terra, dels espais d’una casa en els quals els petits troben diferents tipus de deixalles, que han de ser dipositades en el contenidor corresponent. Tots els participants reben un imant de nevera de regal que explica les diferents classes de residus i la seva destinació.

Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida du a terme una campanya de sensibilització per implicar la ciutadania en la millora de la recollida selectiva a la ciutat. La campanya “Cada cosa al seu lloc” incideix que la recuperació dels residus redueix l’impacte de les deixalles sobre el medi ambient i permet estalviar energia i matèries primeres.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte municipal “Lleida en verd”, que inclou accions com el canvi dels contenidors, que suposa col·locar a la ciutat un total de 400 contenidors més de selectiva, de càrrega lateral, per les fraccions de paper i cartró, vidre i envasos, amb un total de 133 àrees noves. A més, s’han reagrupat els contenidors d’envasos, vidre i paper al costat de contenidors de RSU i orgànica per tal de crear àrees completes amb les 5 fraccions de residus.

La 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport té lloc fins al 4 de gener, als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.