La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’alcaldessa accidental Montse Mínguez visita el Cucalòcum

Data de publicació: 30/12/2016

Destaca la tasca formativa i preventiva de l’Ajuntament amb activitats com el Parc Infantil de Trànsit

FIRA DE LLEIDA

L'alcaldessa accidental Montse Mínguez ha visitat aquest matí, acompanyada del director de Fira de Lleida, Oriol Oró, el parc infantil i juvenil Cucalòcum i Cucaesport, la proposta de l’Ajuntament de Lleida per educar en el lleure els nens i les nenes durant les vacances de Nadal.

Mínguez ha conegut de primera mà les activitats que es desenvolupen en el saló i ha saludat els encarregats i participants d’aquestes, entre les quals cal destacar el Parc Infantil de Trànsit de la Guàrdia Urbana.

Durant la visita, l’alcaldessa accidental ha assenyalat la tasca de sensibilització que des de l’Ajuntament es desenvolupa, tant des del vessant formatiu com preventiu. Mínguez ha explicat que, en el mes de novembre, més de mil nens i nenes de 6 i 7 anys, pertanyents a 27 centres escolars de la ciutat, han participat en els tallers d’educació viària de la Guàrdia Urbana; mentre que altres 1.541 alumnes, d’entre 14 i 18 anys, ho han fet a l’activitat educativa ‘Canvi de Marxa’, una representació teatral duta a terme el mateix mes, a L’Auditori, des de fa nou anys, amb la qual es promou la conducció segura entre els joves, amb l’objectiu de conscienciar-los sobre la mobilitat sense risc i la prevenció dels accidents de trànsit.

L’alcaldessa accidental també ha assenyalat que, fruit de l’educació i de les mesures dissuasives posades en marxa des de la Paeria, s’ha aconseguit rebaixar la sinistralitat en els accidents de trànsit a la ciutat, amb un descens del 31%. L’evolució favorable també s’ha observat en la lesivitat, que ha disminuït un 27%, aproximadament, i en els atropellaments, un 20%.

Els pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida acolliran fins al 4 de gener la 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport amb 48 propostes d’activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L’horari del parc va des de les 10 fins a les 14 h i des de les 16 fins a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.

Entre les activitats destacades del saló cal citar l’espai ”Recicla” de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, iniciativa destinada a sensibilitzar els nens i nenes sobre els avantatges de la recollida selectiva de deixalles. Els petits aprenen a fer una correcta recollida de residus i els aspectes positius de reduir, seleccionar i reciclar els residus generats a la llar, alhora que poden “jugar” a seleccionar diferents tipus de deixalles en una casa simulada i dipositar-les en el contenidor corresponent.

L’organització ecologista Ipcena dóna a conèixer una desena d’arbres autòctons en el seu taller “Conèixer els boscos”. Per mitjà de plafons didàctics, els infants poden familiaritzar-se amb les característiques d’espècies com el pi negre, l’avet, els roures de fulla gran i fulla petita, el faig, l’auró, l’alzina, el xop o la feixa. Igualment, els nens i nenes elaboren postals impreses amb fulles reals d’arbres.

Fun and Learn organitza cada dia en el seu estand l’activitat “Dance with Fund and Learn!”, en què els nens i les nenes poden ballar i cantar en anglès jugant amb un videojoc de la Wii. L’activitat es pot fer en solitari, en parelles o en grups de fins a quatre infants (amb la possibilitat de triar entre més de 30 cançons de diferents estils i èpoques).

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida, amb el seu taller “Aprenem a fer pa”, proposa elaborar panets que els petits es poden endur a casa. L’objectiu de l’activitat és divulgar la cultura del pa d’una forma divertida i creativa, sensibilitzant els petits “forners” sobre les propietats d’aquest aliment bàsic.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.