La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria aprova definitivament el pressupost municipal per al 2017

Data de publicació: 29/12/2016

Amb els vots dels grups municipals del PSC, C’S i PP i centrat en l’atenció social, la promoció de l’ocupació, la projecció de la ciutat i l’educació

ALCALDIA

El Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat definitivament el pressupost municipal per al 2017 amb els vots a favor de l’equip de govern socialista i dels grups municipals de C’s i PP. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que aquesta sessió extraordinària “està pensada perquè la ciutadania, entitats, col·legis professionals, etc. presentessin al·legacions al pressupost” i ha destacat que “no se n’ha presentat cap”, recordant als grups municipals que la possibilitat de presentar esmenes al document ja la van tenir en el darrer ple del mes de novembre quan es va aprovar inicialment el pressupost. Així mateix, el paer en cap ha posat de relleu que “cap dels 140.000 ciutadans i ciutadanes de Lleida, així com les més de 900 entitats que hi ha registrades a la ciutat han presentat cap reclamació”.

La tinent d’alcalde i regidoria de la Gestió dels Recursos Municipals, la Hisenda Municipal i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, ha defensat la desestimació de les reclamacions de la resta de grups municipals (CiU, ERC, Crida-CUP i el Comú) en base, en primer lloc, a l’article 169.1 del Text refós de la Llei d’Hisendes Locals que explica que durant el període (15 dies) d’informació pública de l’aprovació inicial del pressupost municipal poden presentar al·legacions ciutadans, entitats o col·legis professionals. Segons l’informe de l’interventor, només aquests quatre grups municipals en presenten i, per tant, es considera que en el darrer ple municipal ja van tenir la seva oportunitat de presentar esmenes al document. En segon lloc, segons el que estableix l’article 170 del Text Refós de la Llei d’Hisendes Locals i segons els informes tècnics municipals, les reclamacions presentades per aquests grups municipals no se sotmeten al que diu aquesta llei i, per tant, es dictamina desestimar les diferents esmenes presentades de nou al ple municipal.

Els partits que han votat en contra del pressupost han lamentat que no s’hagin acceptat les seves reclamacions/esmenes. En concret, CiU n’ha presentat cinc; ERC, tres; Crida-CUP, 2, i el Comú, 13. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.