La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El “LleidaDrone Arena”, innovació tecnològica a la Fira de Sant Miquel

Data de publicació: 30/9/2016

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha visitat aquesta zona de 5.000 metres cúbics on ha destacat que “amb el clúster de drons situat al Parc Científic de Lleida hem entrat amb força en un sector emergent d’aplicació a molts àmbits, però principalment al de l’agricultura”

FIRA DE LLEIDA

La Fira de Sant Miquel compta en la seva edició d’enguany amb innovació tecnològica com és el “LleidaDrone Arena” que ha estrenat nova ubicació i compta amb una zona de vols, protegida amb una gran xarxa de seguretat delimitant l’espai de 5.000 metres cúbics. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha visitat aquesta espai que recrea una explotació agrícola on les empreses fan demostracions contínues de vol de drons, captura de dades i elaboració d’informes destinats als visitants professionals interessats en el tema.

El paer en cap ha destacat que “aquest sector té una doble importància ja que, d’una banda, enguany hem fet un salt qualitatiu perquè ara aquesta tecnologia té una aplicació directa en l’agricultura a un preu molt competitiu i, en segon lloc, el propi desenvolupament d’aquest sector”. Ros ha afegit que “que el clúster de drones estigui situat al Parc Científic de Lleida vol dir que hem entrat amb força en un sector emergent d’aplicació a molts àmbits, però principalment a l’agricultura”. (Tall À. Ros)

Per la seva banda Puigneró ha posat de relleu que “els drones poden arribar a ser els tractors del futur i, per tant, poden ajudar a fer més forta la indústria agroalimentària que és molt important per al país i per a Lleida”. Així, ha dit Puigneró “tenim un doble propòsit, no només que al camp siguem competitius i que tinguem un sector agroalimentari potent, sinó també hem ser capaços que els drons estiguin desenvolupats aquí per crear una indústria potent també en aquest sentit”.

A la visita també han assistit el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris; el director de l’Associació Lleida Drone, Andreu Ibáñez, i el gerent del Parc Científic Agroalimentari de Gardeny, Josep Clotet.

El “LleidaDrone Arena” ha programat durant aquests dies de la Fira de Sant Miquel tot un seguit d’activitats. Així, aquest dijous es van celebrar les IX Conferències Professionals i Amateur de Lleida Drone, organitzades per l’Associació Lleida Drone, una iniciativa adreçada als professionals del sector del camp i destinada a exposar els casos d’èxit de serveis agrícoles amb drons.

A la tarda, les empreses Drone by Drone, HEMAV Agro, MDrone i Aerial Insights van dur a terme demostracions en directe sobre l’agricultura de precisió a la zona de vols de la LleidaDrone Arena

A més, la zona es dedicarà fins demà al matí al món dels professionals de l’agricultura i els drons. Demà a la tarda i el diumenge l’espai de vol es convertirà en una zona lúdica en què diferents institucions i empreses cediran els seus drons per jugar i es faran tallers de vol i construcció de drons, competicions per a infants i demostracions de curses de drons.

A banda, de la zona de vols, la LleidaDrone Arena inclou un espai d’estands prop de la gran xarxa de seguretat, en què les empreses i les associacions poden oferir els seus serveis.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.