La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida, capital dels drons a l’Estat espanyol

Data de publicació: 7/5/2016

L’única ciutat del sud d’Europa que s’uneix a la celebració de l’Internacional Drone Day, que s’ha celebrat al centre de producció audiovisual Magical Media

L’alcalde Ros assenyala la importància d’aquesta tecnologia en el desenvolupament de la indústria agroalimentària

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el secretari per a la Governança de les TIC i la Comunicació de la Generalitat, Jordi Puigneró, han destacat les possibilitats del clúster català dels drons, de l’associació Lleida Drone i de les empreses privades del territori per desenvolupar solucions a la indústria agroalimentària en la inauguració de l’International Drone Day, que s’ha realitzat aquest migdia al centre de producció audiovisual Magical Media del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny.

Tant el paer en cap com el representant del Govern català han destacat les potencialitats d'aquesta tecnologia per crear oportunitats i llocs de treball a les comarques de Lleida. “Si hi ha un lloc on no es discuteix l’aplicació d’aquesta nova tecnologia és en el món de l’agricultura”, ha manifestat l’alcalde, per esbandir els possibles topants amb els quals poden topar la utilització dels drons i per justificar que el Parc Científic Tecnològic i Agroalimentari de Lleida hagi acollit aquest esdeveniment. Tall de veu A. Ros.

Per la seva part, Puigneró ha volgut assenyalar aquest detall perquè la capital del Segrià és l'única ciutat de l'Estat que s'ha sumat a aquest esdeveniment mundial que celebren alhora 150 països per difondre aquesta tecnologia a través d'activitats lúdiques.

Els organitzadors han habilitat una zona de 9.000 metres cúbics, amb una xarxa de protecció al plató 1 del Magical, on s’han fet curses i vols de demostració. El vestíbul i altres espais del centre audiovisual, fins a un total de 1.000 metres quadrats, han allotjat exposicions d’aparells, tallers i xerrades. El públic ha pogut conèixer els últims models de drons com el DJI Phantom 4, els 2 Yuneec (H920 Tornado i Tyhoon Q500), el Parrot Bepo 2 i el Flore Remote Control, a més de la nova càmera tèrmica FLIR TAU 2.

L’edició actual de l’International Drone Day a Lleida també ha dedicat un espai als infants i als joves. S’ha instal·lat un petit circuit d’obstacles al vestíbul del Magical, perquè els participants, d’entre 8 i 16 anys, demostressin les seves habilitats en el pilotatge dels drons. També s’ha fet un concurs de dibuix infantil i juvenil sobre el futur dels aparells.

El laboratori de drons de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida, que lidera el professor Juan Antonio Garriga, ha participat en l’esdeveniment. Així mateix, hi ha estat peresents els laboratoris del Parc Científic (Liquid Galaxy Lab i Lleida Drone Lab).

En l’acte d’inauguració també hi ha intervingut el director de l’EPS, Francesc Giné; el president de GlobaLleida i director de Fira de Lleida, Oriol Oró; el president de Lleida Drone, Andreu Ibáñez; el gerent del Parc, Josep Clotet, i el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del comerç, del turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.