La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

S'obre el termini per votar la Seu Vella com a monument favorit dels catalans

Data de publicació: 16/3/2016

Les revistes ‘Descobrir’ i ‘Sàpiens’ han organitzat un concurs popular per triar a través del web http://monumentfavorit.descobrir.cat./ el seu monument favorit, entre 10 elements patrimonials seleccionats per una comissió d'experts formada per historiadors i historiadors de l'art

Les revistes ‘Descobrir’ i ‘Sàpiens’ han organitzat un concurs popular en què els catalans poden votar a través del web http://monumentfavorit.descobrir.cat./ pel seu monument favorit, entre 10 elements patrimonials seleccionats per una comissió d'experts formada per historiadors i historiadors de l'art, entre els quals hi figura el Turó de la Seu Vella. El concurs per triar el monument favorit dels catalans es va posar en marxa avui i en una primera fase, que s’allarga fins al 30 de març, es pot votar qualsevol dels 10 monuments finalistes, i els dos elements de patrimoni que obtinguin menys vots quedaran eliminats.

Els 10 monuments finalistes són: l'amfiteatre romà de Tarragona, el jaciment d'Empúries, l'església de Sant Climent de Taüll i el romànic de la Vall de Boí, el monestir de Santes Creus, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el castell de Miravet, el Palau de la Música Catalana, el Turó de la Seu Vella de Lleida, la Sagrada Família i el call jueu de Girona.

Dinàmica del concurs

A partir del 30 de març, començaran les fases eliminatòries, els quarts de final, en què el primer classificat es batrà en duel amb el vuitè classificat de la primera votació, el segon competirà amb el monument que hagi quedat en setè lloc, i així successivament, fins al 27 d’abril. Els quatre monuments guanyadors d’aquestes rondes passaran a les semifinals, que començaran el 27 d’abril i s’allargaran fins a l’11 de maig.

El combat decisiu, la gran final monumental, durarà una setmana i es resoldrà el dimecres 18 de maig, dia en què acaba el concurs i se sabrà, gràcies a les votacions populars, quin és el monument favorit dels catalans.

De forma paral·lela al concurs, el número 218 del ‘Descobrir’ (als quioscos a partir del 23 de març) està dedicat íntegrament a aquests 10 monuments, amb articles divulgatius i rigorosos i amb fotografies espectaculars que posen en valor aquest patrimoni, i que conviden a visitar-lo, a gaudir-ne i a descobrir les seves singularitats. Com ha fet sempre des que es va fundar el 1997, el ‘Descobrir’ reivindica que Catalunya té un patrimoni realment excepcional, i en aquest número especial el mostra amb tota la seva esplendor.

Per triar els finalistes del concurs, la revista ‘Descobrir’, en col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, va reunir una comissió d'experts en història i art que van triar els 10 monuments, tenint en compte el seu valor com a icona i la seva petjada en l'art i la història.

Aquesta comissió d’experts està formada per: Isabel Rodà, catedràtica d’Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Teresa Sala, professora d'Història de l’Art Modern i Contemporani a la Universitat de Barcelona (UB); Imma Lorés, professora d'Història de l'Art Medieval a la Universitat de Lleida (UdL); José Enrique Ruiz Domènec, catedràtic d’Història Medieval a la UAB; Àngel Casals, professor d'Història Moderna a la UB; Marina Miquel, cap de l’Àrea d'Equipaments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Joan Morales, director de la revista ‘Descobrir’, i Clàudia Pujol, directora de ‘Sàpiens’.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.