La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria reconeix 29 Empreses Solidàries per la seva responsabilitat social

Data de publicació: 18/2/2016

Xavier Rodamilans i Rafael Peris han remarcat el valor afegit del teixit empresarial que treballa per a una ciutat més justa i la col·laboració entre empreses i entitats del tercer sector per fer una societat més rica i millor

L’Ajuntament de Lleida ha celebrat aquesta tarda l’acte de lliurament dels guardons “Empresa Solidària” a les empreses que han mostrat una especial sensibilitat davant les necessitats i les actuacions de les entitats locals del tercer sector d’acció social, de solidaritat, de cooperació i desenvolupament. Els tinents d’alcalde Xavier Rodamilans i Rafael Peris han presidit l’acte en què s’ha fet el reconeixement institucional per part de Paeria a aquelles empreses que durant l’any 2015 han creat conjuntament amb entitats de la ciutat aliances de col·laboració i ajuda amb persones més vulnerables i davant les situacions de dificultat social. En aquesta 4a edició, s’han distingit 29 empreses de diferents sectors que han contribuït amb entitats de Lleida en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social a través de diferents accions i/o projectes.

En l’acte d’Empresa Solidària 2016 s’ha lliurat un diploma on hi ha un símbol molt identitari de la ciutat: La Pia Almoina. Xavier Rodamilans ha donat valor entre l’àmbit empresarial a les accions socials de suport a les entitats del tercer sector, com un dels valors de prosperitat social i econòmic de la ciutat. En el seu parlament ha remarcat que s’ha de trencar amb el concepte de caritat per incorporar-se al discurs dels drets i dels deures que igualen els ciutadans del món. El regidor de les Polítiques per als drets de les persones ha agraït la seva implicació que, en definitiva, aporta al global fent la societat més rica i millor.

Rafael Peris ha assenyalat que l’Ajuntament de Lleida fa el lliurement dels guardons “Empresa Solidària” des de l’any 2013 i amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social, que se celebra el 20 de febrer, declarat per les Nacions Unides. En aquests quatre anys, Lleida compta amb 112 empreses que han rebut el reconeixement d’empresa solidària. Ha subratllat que són les mateixes entitats locals les que presenten les candidatures de les empreses, després que els hagin donat algun tipus d’ajut o suport perquè se’ls reconegui públicament. El tinent d’alcalde s ha indicat que la col·laboració entre entitat i empresa contribueix a la promoció i la integració de qui té més dificultats, i al foment de la igualtat d’oportunitats per a totes les persones. S’enfoca l’acció social en l’empresa des d’un procés flexible. El que destaca és que l’entitat i l’empresa puguin desenvolupar un compromís que permeti anar engegant sinèrgies mútues i de col·laboració. El també regidor de l’Ocupació i l’Emprenedoria ha insistit en el valor afegit del teixit empresarial que treballa per a una societat més justa.

Les empreses que avui han rebut el Reconeixement d’Empresa Solidària 2016 són:

-AEM

-Aula Municipal de Teatre

-Balàfia Club Unió Esportiva

-BBVA

-Club de Tennis Taula Lleida

-Comercial Pintures

-Consum S. Cooperativa. v

-Coop. Del Camp Sant Gaieta S.C.C.L

-Corinsa

-Depastademoniato

-Escola Art el Traç

-Fundació Verge Blanca

-Gimnàs Lleida- EKKE TRS

-Gremi Ceramistes de Lleida

-Grup Narcís

-Hort Calvís

-MRW- Furgo Directa S.L.U

-Orfeó Lleidatà

-Panivasa

-Pardinyes Club de Futbol

-Poly Lleida

-Rodi Metro S.L

-SUPSA Supermercats Pujol SL

-Tallers Antoni Miquel S.L.

-Torrons i Mel Alemany

-Transport Falcó

-UE Gardeny

-Unió Esportiva Bordeta

-Vithas Lleida

Les empreses han agraït el reconeixement institucional de la Paeria, valorant la questa visualització de la seva tasca envers les entitats socials de la ciutat. Tant Joan Saura, en representació de les entitats, com Josep Esteve, en representació de les empreses, han valorat la capacitat de generar complicitats socials en la comunitat a través de les causes per les quals treballen i mostrant el seu compromís social. Col·laborar, compartir o fusionar han estat verbs que s’han utilitzat en aquest treball conjunt per millorar les accions a implementar de caire social.

El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa i els regidors Paco Cerdà, José Luis Osorio, Carles Vega i Dolors López han assistit a l’acte, que ha comptat amb la presència dels representats de les empreses reconegudes i de les entitats que han proposat les candidatures.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.