La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Àngel Ros: “El Parc Científic de Lleida genera vocacions científiques i tecnològiques que són absolutament imprescindibles pel progrés de la ciutat”

Data de publicació: 2/7/2015

El Parc Científic i el Magical ofereixen durant l’estiu diversos campus lúdico-educatius sobre robòtica, programació i realitat virtual

PARC CIENTÍFIC

El Parc Científic i Tecnològic de Lleida i el Magical Media ofereixen un any més durant els mesos d’estiu diversos campus lúdico-educatius sobre robòtica, programació i realitat virtual que tenen una gran acollida entre els nens i nenes i joves de Lleida.

L’alcalde de Lleida i President del Parc Científic, Àngel Ros, ha visitat aquest matí el campus tecnològic que es desenvolupa al Parc i el taller de realitat virtual que té lloc al Magical i ha compartit una estona de joc i aprenentatge amb els joves participants. Durant la seva visita, el paer en cap ha explicat que el Parc Científic també té una funció educativa que desenvolupa oferint campus i tallers de tecnologia i ciència que permeten, d’una banda, aprendre coneixements científics i, de l’altra, gaudir i estimar la ciència. “Amb aquests tipus d’activitats generem vocacions científiques i tecnològiques que són absolutament imprescindibles pel progrés de la ciutat”, ha destacat Àngel Ros.

El Campus Tecnològic de Robòtica i Programació, organitzat per l’entitat Engijoc en col·laboració amb el Parc Científic de Lleida, es desenvolupa setmanalment durant l’estiu i està adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 16 anys amb l’objectiu d’apropar el món de les tecnologies als infants i joves per afavorir el seu interès per la ciència. El campus ofereix robòtica LEGO WeDO on els més menuts construeixen robots i posteriorment els programen perquè desenvolupin determinats moviments sencills. També s’imparteixen coneixements de robòtica LEGO Mindstorms on els participants construeixen el seu robot i, posteriorment, el programen perquè desenvolupi determinades activitats i reptes segons la seva creativitat. També es desenvolupen jocs i simuladors amb scratch per desenvolupar diversos tipus d’animacions i, finalment, els participants de més edat desenvolupen tot tipus d’aplicacions per Smartphones Android.

El taller de realitat virtual que es desenvolupa al Magical, en canvi, està organitzat per la Regidoria de Joventut amb la col·laboració del Parc i està impartit per l’empresa Ponent 2002. L’activitat, adreçada a nois i noies d’entre 13 i 17 anys, inicia els joves en el món de la realitat virtual. Durant el taller els participants aprenen a fer fotos esfèriques amb els smartphones, aprofundeixen en diverses tècniques per aplicar la realitat virtual a la seva vida quotidiana, confeccionen ulleres CardBoard i desenvolupen continguts i presentacions gràfiques en un entorn de realitat virtual.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.