La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La música de cobla i les sardanes se sumen a la festa

Data de publicació: 10/5/2015

La plaça de la Llotja ha acollit aquest matí el 67è Concurs de Lleida. Campionat Sardanista de Catalunya i Campionat de la Terra Ferma

CULTURAVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


Les sardanes esdevenen en un dels elements de tradició popular de la Festa Major de Maig de la ciutat. La plaça de la Llotja ha acollit aquest matí el 67è Concurs de Lleida. Campionat Sardanista de Catalunya i Campionat de la Terra Ferma. Els lleidatans i les lleidatanes que s’hi han atansat han gaudit de la música i els balls de les colles participants. Enguany, la convidada encarrega d’amenitzar la jornada ha estat la Cobla Jovenívola d’Agramunt, una formació especialitzada en acompanyar ballades, aplecs, concursos i altres esdeveniments.

La Cobla Jovenívola d’Agramunt es va presentar oficialment el setembre de 1987 i està formada per alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt. La formació es caracteritza per una visió de les sardanes i la música de cobla singular que li ha permès anar-se creant un nom gràcies a les actuacions en directe o els diferents enregistraments.

Aquesta tarda, a les 20 h, a la plaça de la Paeria també actuarà la Cobla Jovenívola d’Agramunt, que protagonitzarà una ballada de cançons populars i tradicionals per a tots els públics.

Demà es podrà gaudir novament de la música i el ball de sardanes, a les 19 h, a l’Auditori Municipal Enric Granados. El Concert ‘Gira Gira! Vinga no paris de saltar!’ oferirà un espectacle on es combinarà un repertori de danses i cançons populars, tradicionals i de nova creació amb la sonoritat de la Cobla. Les actuacions aniran a càrrec de la Bellpuig Cobla i del grup d’animació Polcasol3.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.