La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Google beca 4 joves que desenvolupen els seus projectes al Liquid Galaxy Lab del Parc Científic de Lleida

Data de publicació: 29/4/2015

Ampliació del Liquid Galaxy Lab per desenvolupar projectes específics de drone orientats a temes agrícoles i socials

Signatura de l’acord de col·laboració entre Fira de Lleida i l’Associació Lleida Drone per potenciar l’agricultura de precisió a través de l’ús de dronesPARC CIENTÍFIC

El Google Summer of Code (GSOC) ha becat quatre estudiants de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que desenvolupen els seus projectes al Liquid Galaxy Lab del Parc Científic de Lleida. És el tercer any consecutiu que universitaris lleidatadans vinculats amb el Liquid Galaxy Lab aconsegueixen beques de Google.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del director de l’EPS, Francesc Giné, el gerent del Parc, Josep Clotet, i el President de Lleida Drone, Andreu Ibáñez, ha destacat que Lleida, amb el Parc Científic, ha de ser excel·lent en aplicar la tecnologia al sector agroalimentari i que ara, amb les tecnologies google i les tecnologies dels drons s’obren dues grans oportunitats en aquest sector, del que Lleida és un referent arreu del territori. “Hem de ser líders en tecnologies que generin ocupació”, ha conclòs l’alcalde.

Els alumnes i projectes becats enguany són Marc Solé, amb el projecte Visualització de dades obertes al Liquid Galaxy; Rafa Duran, amb el projecte Interacció i administració de Pols i Tours per al Liquid Galaxy; Marc González, amb el projecte Controlador per a la plataforma FAED de drone amb l’Interactive Spaces i Julio Bondia, amb el projecte Visualització en temps real del FAED Mesh al Liquid Galaxy.

L’import total de les quatre beques és de 26.000 €. El Liquid Galaxy Lab acumula en tres anys de funcionament nou beques de Google. Durant aquest període les empreses Ponent 2002, Google, Gigabyte, Benq, HP, Plextor i Erle Robotics han aportat al laboratori recursos per valor de 125.000 €. Cal remarcar que enguany s’han presentat a les beques Google aproximadament 6000 projectes d’arreu del món, dels quals se n’han seleccionat 1.000, quatre d’ells a Lleida.

Ampliació del laboratori Liquid Galaxy Lab per desenvolupar projectes específics de drone orientat a temes socials i agrícoles

El Liquid Galaxy Lab amplia espai per allotjar la realització de projectes específics de drone orientats a temes socials, com el FAED –enviar desfibril·ladors en drones-, i agrícoles, com l’anomenada agricultura de precisió. Així, guanya un espai de 40 m2 on LleidaDrone desenvoluparà els projectes conjuntament amb l’EPS i amb les tecnologies del Galaxy Lab.

El Parc Científic, l’Escola Politècnica Superior de la UdL i l’Ajuntament de Lleida patrocinen el Liquid Galaxy Lab. L’empresa Ponent 2002, a través d’Andreu Ibáñez, és la creadora i la coordinadora del laboratori.

Conveni Fira de Lleida-LleidaDrone

El President del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, i el President de LleidaDrone, Andreu Ibáñez, han signat un acord per dur a terme accions de col·laboració en el marc de la Fira de Sant miquel-Eurofruit amb l’objectiu de potenciar i estimular l’aplicació de tecnologies agrícoles a través de l’ús de drones. El conveni inclou l’organització de les setenes conferències de LleidaDrone que es desenvoluparan en la propera edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i altres tallers i xerrades per donar a conèixer aquesta tecnologia d’aplicació útil en el sector agroalimentari.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.