La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La quarta First Lego League Lleida analitza el futur de l’educació

Data de publicació: 21/2/2015

El guanyador d’aquesta edició ha estat Almetronix, de l’INS Almenar, que juntament amb Pitalegòrics, de l’INS Els Planells, representaran Lleida en la fase estatal que tindrà lloc el 22 de març a Santa Cruz de Tenerife. L’Ajuntament de Lleida dóna suport a aquesta gran festa de la ciència i la tecnologia

EDUCACIÓ I INFÀNCIA

La quarta edició de la First Lego League Lleida ja té guanyador. L’equip Almetronix, de l’INS Almenar, ha aixecat la copa de campió del torneig que s’ha celebrat aquest dissabte a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL. Almetronix juntament amb Pitalegòrics, el segon classificat, de l’INS Els Panells, seran els representants del territori lleidatà en la fase estatal del campionat que tindrà lloc el 22 de març a Santa Cruz de Tenerife, d’on, alhora, sortiran els participants als tornejos internacionals (World Festiva –St. Louis, USA- i l’Open European Championship). En guany els equips han hagut d’analitzar el futur de l’educació, intentant trobar respostes. Els estudiants han hagut de redissenyar com s'adquireixen coneixements i habilitats en el segle XXI i com aquesta forma de fer-ho canviarà la metodologia docent, dient què necessiten aprendre i com volen aprendre-ho.

El regidor d’Educació, Jesús Castillo, ha assistit a la First Lego que ha comptat amb 25 equips, de 20 col·legis i instituts i amb 240 participants. L’Ajuntament de Lleida donà suport a aquesta gran festa de la ciència i la tecnologia i ha lliurat el premia a la investigació, que ha estat per a New Now, del Col·legi La Vall –de la demarcació de Barcelona-.

Durant el matí s’han fet les proves contra-rellotge, els tallers i activitats paral·leles com l’exhibició de vols de drons, un circuït de cotxes elèctrics, ludoteca o l’exposició sobre el projecte MotoStudent de l’EPS.

L’Escola Politècnica Superior de la UdL organitza l’esdeveniment amb la col·laboració de diverses institucions, administracions i empreses que s’impliquen en aquest torneig.

Els guanyadors del a 4a edició First Lego League Lleida han estat:

- Premi Engijocs a l'entrenador: La Pobla de Segur V.1.0 – Ajuntament de la Pobla de Segur

- Premi SEMIC a les joves promeses: Rebolegos Return Claver – Jesuïtes Col·legi Claver

- Premi PLUS FRECS a l’emprenedoria: Robòticament impossibles – Col·legi Episcopal

- Premi GMV al comportament del robot: Pitalegòrics – INS Els Planells

- Premi GFT a la programació: Gamers – INS Ermengol IV

- Premi Diputació a l’estratègia i innovació: Vegeta777 - Jesuïtes Col·legi Claver

- Premi Paeria a la investigació: New Now – Col·legi La Vall

- Premi LLEIDA.NET a la solució innovadora: Santa Anna Team – Col·legi Santa Anna

- Premi MacMillan a la presentació: Pixel La Vall – Col·legi La Vall

- Premi UdL a la inspiració: Santa Anna Primary – Col·legi Santa Anna

- Premi IFR al treball en equip: AFK – INS. Samuel Gili i Gaya

- Premi Agustí Mestre a la cortesia professional: La Pobla de Segur V2.0 – Ajuntament de la Pobla de Segur

- Premi UdL/EPS al disseny mecànic: Epic LegoBulls- La Salle Mollerussa

- 2n Premi al Guanyador - Accés a la final estatal: Pitalegòrics – INS. Els Planells

- 1r Premi Fundació Scentia al Guanyador - Accés a la final estatal: Almetronix – INS Almenar

A Espanya se celebren 18 tornejos First Lego League, amb la participació de centres educatius, famílies i voluntaris que ho fan possible. En l’àmbit mundial, més de 230.000 nens i joves de 10 a 16 anys, de 70 països participen en aquesta edició de la FLL, la major competició internacional de robòtica per a estudiants del món.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.