La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Teatre Municipal de l’Escorxador comença l’any amb tres espectacles familiars de companyies lleidatanes

Data de publicació: 6/1/2015

Zum Zum Teatre, La Baldufa i Festuc Teatre faran tres representacions de les seves obres, que aniran precedides d’una activitat gratuïta relacionada amb l’espectacle a la Biblioteca Pública

CULTURA

El Teatre Municipal de l’Escorxador comença l’any amb la programació de tres espectacles familiars de companyies lleidatanes. Els tres faran triple funció i, a més, s’han organitzat activitats per als infants els dimarts anteriors a cada representació amb les companyies teatrals, que tindan lloc a la Biblioteca Pública de Lleida. Amb aquesta proposta, gratuïta, es vol afavorir la lectura dels llibres en què s’han inspirat els tres espectacles.

“La nena que vivia en una capsa de sabates”, de Zum Zum Teatre; “Pinocchio”, de La Baldufa, i “La mongetera màgica”, de Festuc Teatre són les tres obres que es podran veure els pròxims caps de setmana fins a l’1 de febrer.

La primera de les activitats, però, arrenca demà, dia 7, a les 18 h, amb Zum Zum Teatre. El director de la companyia explicarà per què es va basar en el llibre Tomàs i el llapis màgic per a la seva darrera creació i es podrà dibuixar el que un s’imagina per intentar fer-ho realitat, com ho fa la protagonista de la història. L’activitat comptarà amb la presència de l’actriu Begonya Ferrer, que encarna la Júlia, la nena que vivia en una capsa de sabates.

Les pròximes activitats es faran el dimecres 14 amb La Baldufa, al voltant del seu nou Pinocchio, i el dimecres 28 amb Festuc Teatre i La mongetera màgica. També es fa a les 18 h i a la mateixa Biblioteca Pública de Lleida, amb la qual s’ha coordinat les propostes.

La nena que vivia en una capsa de sabates, de Zum Zum Teatre

La Júlia viu en una caixa de sabates, s'hi avorreix una mica, però d'altra banda, s'hi sent molt segura. Un dia troba un llapis màgic, dibuixa una porta i surt a veure món. Fins que un dia ensopega amb una pilota i es fan amigues. En aquesta història trobem la protagonista instal·lada en la comoditat de viure dins d’una capsa de sabates. S’estima més viure d’aquesta manera que assumir els riscos que implica un comportament lliure, implícit en el fet d’abandonar el seu refugi. L’amistat és un bon remei contra la por.

Basat en el conte Tomàs i el llapis màgic (1988) de l’uruguaià Ricardo Alcántara.

-Dissabte, 10 de gener de 2015 – 12 h i 18 h

-Diumenge, 11 de gener de 2015 – 12 h

Teatre Municipal Julieta Agustí – familiar – 1 h – 6 €

Pinocchio, de La Baldufa

Pinocchio és la història d’un nen lliure, sense prejudicis ni complexes, desobedient i entremaliat, però alhora ingenu. Geppetto, amb l’instint protector del pare, intenta vetllar per la seva educació. En canvi, Pinocchio, desobedient, es veurà immers en vàries aventures, que el faran créixer i madurar com a persona fins a acabar extenuat i amb un final sorprenent. Aquesta és una interpretació que La Baldufa fa del text original de Carlo Collodi.

Paper i fusta es posen a disposició de la història per aconseguir una proposta versàtil i molt orgànica a partir de la qual l’espectador es pot submergir en l’imaginari d’un nen-titella. Un conte que permet reflexionar al voltant de valors com l’educació, l’esforç, la responsabilitat i la sinceritat.

-Divendres, 16 de gener de 2015 – 20.30 h

-Dissabte, 17 de gener de 2015 – 18 h

-Diumenge, 18 de gener de 2015 – 12 h

Sala 1 – familiar (recomanat a partir de 6 anys) –1 h - 6 €

La mongetera màgica, de Festuc Teatre

La Lina i la seva família es veuran obligats a marxar de casa per problemes econòmics, aquesta crua realitat farà que la Lina s’armi de valor per emprendre un viatge en busca d’una mongetera màgica que puja fins més enllà del cel, on viu un ogre i el seu tresor... Els ajudarà a no perdre la llar?

Festuc Teatre presenta una adaptació del conegut conte Jack i La Mongetera Màgica, un espectacle de titelles per a tots els públics. Una història de superació i valentia que fa recordar que molts cops cal només un mica d’imaginació per aconseguir les coses.

-Dissabte, 31 de gener de 2015 – 12 i 18 h

-Diumenge, 1 de febrer de 2015 – 12 h

Teatre Municipal Julieta Agustí – familiar – 1 h – 6 €


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.