La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Ple Municipal aprova l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida dels propers 15 anys

Data de publicació: 3/10/2014

Àngel Ros: “El POUM orienta Lleida cap a un model de ciutat capital en equipaments, serveis i oportunitats tant pel desenvolupament de les persones com pel desenvolupament econòmic”

La Paeria, capdavantera en l’adeqüació de les ordenances municipals per complir els objectius del Pacte per la Lluita contra la Pobresa

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Lleida ja aprovat avui l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que defineix els criteris generals del plantejament de la ciutat pels propers 15 anys. “El POUM orienta Lleida cap a un model de ciutat capital, capital en equipaments, en serveis i en oportunitats tant pel desenvolupament de les persones com pel desenvolupament econòmic”, ha destacat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui també ha subratllat que “el Pla plasma un model d’integració del món urbà i el món rural, apostant per la qualitat de vida i la cohesió social”. Finalment, ha afegit l’alcalde, “el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal es centra en una ciutat educadora en el disseny urbà i busca, alhora, un model de ciutat que lideri un espai metropolità-regional apostant també per una ciutat integrada en la xarxa de ciutats de Catalunya”. Tall de veu de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

El paer en cap ha explicat que a partir del dia 15 d’octubre l’Avenç del Pla ja estarà exposat a l’Escola Municipal de Belles Arts i al web www.paeria.cat, i ha animat la ciutadana a fer les corresponents propostes, observacions i al·legacions al projecte presentat. El següent pas, ha detallat l’alcalde, serà l’aprovació inicial del Pla, que posteriorment serà aprovat en la seva totalitat per la Corporació Municipal que surti escollida a les properes eleccions del mes de maig. Cal destacar que, de moment, l’Ajuntament de Lleida ha realitzat 17 presentacions a diferents col·lectius de Lleida, arribant a 244 entitats i 467 persones.

La Paeria, capdavantera en l’adeqüació de les ordenances municipals per complir els objectius del Pacte per la Lluita contra la Pobresa

Un altre punt important de l’ordre del dia del Ple Municipal celebrat avui ha estat l’aprovació inicial –amb els vots a favor del PSC i PP i l’abstenció de CIU- de la modificació de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència de Lleida per donar compliment als objectius del Pacte per la Lluita contra la pobresa aprovat pel Parlament de Catalunya. L’alcalde de Lleida ha explicat que, “amb aquesta aprovació evitem relacionar la pobresa amb l’incivisme, donant un salt en el reconeixement i lluita per la dignitat de les persones”. “L’ordenança manté totes les obligacions de civisme i totes les recomanacions i prohibicions que afecten al comportament cívic, però mai les relaciona amb situacions de pobresa”, ha assegurat el paer en cap. Tall de veu de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

L’Ajuntament de Lleida és capdavanter en l’adeqüació de les ordenances municipals per complir els objectius del Pacte per la lluita contra la pobresa aprovat pel Parlament de Catalunya. S’han modificat nou articles de l’actual ordenança de civisme que permetran evitar associar i tractar conjuntament comportaments negatius amb persones en situació de pobresa o exclusió social, amb l’objectiu final de mantenir la dignitat de la persona com a primer valor a preservar independentment de qualsevol circumstància social o econòmica. Les ordenances incorporen un nou article que concreta la necessària lluita per evitar l’exercici i la propagació de la mendicitat exercida per menors, la promoció d’iniciatives d’entitats ciutadanes que resolguin situacions de pobresa i exclusió social amb l’objectiu d’evitar que les persones que es trobin en situacions de vulnerabilitat o alta precarietat incorrin en infraccions que els puguin suposar sancions. Els canvis s’han realitzat de manera consensuada amb l’Associació AntiSida i la Fundació Arrels i, conjuntament amb ACJAR (Agrupa’t, l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, el Col·legi d’Advocacia de Lleida, Pastoral Obrera de Lleida, Càritas Diocesana i Salesians Sant Jordi).

L’aprovació inicial passarà ara a informació pública i després tornarà al Ple Municipal per la seva aprovació definitiva.

  


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.