La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida recupera la seva Volta Ciclista

Data de publicació: 11/6/2014

La nova cita esportiva, que tindrà lloc el proper 14 de juny, aplegarà més d’un centenar d’esportistes d’arreu del país

La Volta Ciclista a Lleida reneix amb la voluntat de fer-se gran i portar Lleida a nivell internacional. L’any vinent serà una competició de tres dies i també s’inclourà una Volta femenina

ESPORTS

Lleida ha recuperat la seva Volta Ciclista, gràcies a l’impuls de l’Ajuntament de Lleida i del ciclista lleidatà Sergi Escobar. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el regidor d’Esports de la Paeria, Txema Alonso, el regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, i Sergi Escobar han presentat avui la nova Volta Ciclista a la Província de Lleida, una competició que es va iniciar l’any 1942 i que s’havia deixat de celebrar l’any 2008. El paer en cap ha explicat que la recuperació de la Volta Ciclista a Lleida era una assignatura pendent des de fa temps, i que ara es podrà materialitzar amb tot el suport de la Paeria. “Recuperar una prova ciclista d’aquestes característiques requereix un gran esforç, però tenim la voluntat de tornar a tenir la Volta Ciclista a Lleida dins el calendari ciclista internacional”, ha destacat l’alcalde.

Per la seva banda, Sergi Escobar ha remarcat que la cursa es recupera amb la voluntat de fer-la gran. “La competició d’enguany serà d’un dia, però l’objectiu és recuperar la volta per etapes i intentar que tingui ressò internacional”. L’esportista lleidatà ha mostrat la seva satisfacció pel gran interès que aquesta cursa ha generat entre els equips i els corredors professionals, tant que, segons les seves paraules, “l’any vinent plantejarem fer fins i tot una carrera femenina a nivell nacional”, ha conclòs Escobar. Finalment, Txema Alonso ha coincidit en assenyalar que es tracta dels primers passos de la recuperació d’aquesta cursa, que agafarà encara més empenta els propers anys.

La nova cita esportiva, que aplegarà més d’un centenar de ciclistes d’arreu del país i està registrada a la Federació Catalana de Ciclisme, tindrà lloc el proper 14 de juny amb sortida i arribada des de la Llotja de Lleida. El recorregut, d’uns 131 km aproximadament, travessarà Lleida, Balaguer, Camarasa, Àger i retornarà a la capital, passant pels ports d’Àger i l’Alta de la Fontllonga.

La Volta Ciclista a Lleida va ser una cursa per etapes que es disputava anualment a la província de Lleida organitzada per la Penya Ciclista Colomina. La primera competició va tenir lloc l’any 1942 i es va celebrar gairebé ininterrompudament, a excepció d’algunes edicions durant la dècada dels 50 i els 60, fins l’any 2008. En total es van celebrar 56 edicions.

La majoria de les seves edicions es van disputar amb caràcter amateur però en les darreres edicions (any 2005) la cursa va ser inclosa en els Circuits Continentals UCI i passà a formar part de la UCI Europa Tour. El primer vencedor va ser Baltasar Tarrós, i el darrer, Lars Boom. Un dels corredors amb més victòries va ser Joan Calucho.

 

  


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.