La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L'emprenedoria, el talent i el lideratge femení, a debat

Data de publicació: 11/3/2014

La jornada, organitzada per la Paeria i Globalleida, ha posat de relleu que el 57% de les empreses creades a Lleida el 2013 va ser per dones

L’Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, i GLOBALleida han organitzat aquest dimarts la Jornada "Dones: emprenedoria, talent i lideratge" que s'ha celebrat al CaixaFòrum. La inauguració ha anat a càrrec de la tinenta d’alcalde Sara Mestres i del conseller delegat de GLOBALleida Oriol Oró.

La jornada, que ha comptat amb la col·laboració de CaixaFòrum i l’Institut Català de les Dones, ha servit per posar en valor exemples de dones amb experiència, talent i capacitat de lideratge que poden servir de referent a altres dones i també s'ha visualitzat el gran capital humà de dones del nostre territori que estan tirant endavant projectes i empreses amb estratègies diverses per avançar en un context canviant i complex. En aquest sentit, s'ha posat de relleu que, segons les dades de Globalleida, del total de persones que hi van anar al 2013 als seus serveis d'assessorament, un 48% van ser dones i un 52% homes, però, en canvi, les dones van crear el 57% de les empreses davant del 43% creades per homes.

Així, Mestres ha destacat el valor afegit que aporta el lideratge femení a les organitzacions, amb un treball més col·laboratiu, empàtic, menys jeràrquic i una millor gestió dels equips de treball. Tot i així, la tinenta d'alcalde ha lamentat que encara queda molt per fer per aconseguir equiparar el nivell de dones i homes en l'entorn laboral.

El talent i el lideratge de les dones a les empreses és el títol de la ponència que ha donat el tret de sortida a la jornada que ha anat a càrrec de Yolanda Tarango, consultora, formadora i mentora de projectes empresarials, en què ha donat respostes a molts dels interrogants que hi ha sobre la presència de les dones a les empreses, com a empresàries i directives.

Tot seguit, diferents dones emprenedores i amb càrrecs directius de les terres de Lleida han exposat la seva trajectòria, com i per què van optar per crear una empresa com és el cas de Sara Solans, fundadora i directora del Centre de Teràpies Naturals Lleida; Maria del Olmo fundadora d’Artífex i sòcia fundadora de Tàctica 360º; Laura Sánchez, presidenta de l’associació de dones directives i empresàries FUNDE i gestora d’esdeveniments i Maite Trepat, de l’Associació Alba de Tàrrega.

La segona conferència, a càrrec d’Antoni Mates, expert en consultoria i lideratge de persones, s'ha centrat en el debat sobre els aspectes personals que ajuden a posicionar-se millor per liderar els projectes emprenedors i directius i com es poden potenciar.

La jornada "Dones: emprenedoria, talent i lideratge" ha permès posar en valor un dels reptes vigents en relació amb la igualtat de drets i oportunitats per a les dones que és, precisament, el món de l’empresa i la presència de dones en llocs directius i de responsabilitat


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.