La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Banda Municipal de Lleida i Veus.kat celebren la festivitat de Santa Cecília a l’Auditori

Data de publicació: 17/11/2013

L’alcalde de Lleida ha felicitat la família de la música lleidatana amb motiu de la festa de la seva patrona. A més, ha destacat la gran tasca en l’àmbit musical del director de la Banda, Amadeu Urrea

CULTURA

La Banda Municipal de Lleida i Veus.kat han celebrat conjuntament la festivitat de Santa Cecília a l’Auditori, amb el concert que ha portat per títol “El Retaule de la Verge dels Paers”. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assistit al concert, acompanyat de diversos paers així com de representants de la Guàrdia Urbana de Lleida, que cada any commemora la festa de la patrona de la música, que també ho és de la Paeria i més concretament de la Guàrdia Urbana.

En les paraules que ha dirigit als assistents, l’alcalde ha felicitat la gran família de la música lleidatana, formada per la Banda, diverses orquestres, corals i formacions, així com també pels alumnes d’estudis musicals, per l’aportació que fan a la cultura de la ciutat en aquest camp, un dels més universals. A més, ha traslladat especialment la seva felicitació al director de la Banda, Amadeu Urrea, per la gran tasca que fa, en tots els àmbits musicals. Ros ha aprofitat per subratllar l’excel·lent escola de Música que hi ha a Lleida, amb el Conservatori.

El concert d’avui, obert a tota la ciutadania, s’ha dedicat a “El Retaule de la Verge dels Paers”, amb un programa amb temàtiques i personatges que apareixen al retaule gòtic de Jaume Ferrer II conservat al costat del Saló que porta el seu nom a l’Ajuntament de Lleida. En la primera part de l’actuació, s’han pogut escoltar la Simfonia núm. 2 de F.Ferran; la Simfonia núm. 1 de R.W.Smith, i la Llegenda de Sant Jordi, de T.Simón. La formació vocal Veus.kat s’ha incorporat a la segona part del concert. Així, les dues formacions han compartit peces emblemàtiques del repertori de gòspel: Spiritual Rhapsody, de P.Yoder; Gospels’ Favourites!, amb Arranjaments D. Furlano, i Oh when the Saints, amb arranjaments P. Kleine.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.