La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

4 nous centres educatius es comprometen amb l’Agenda 21 Escolar de Lleida

Data de publicació: 5/11/2013

A més, enguany, dos escoles inicien projectes triennals, després de participar cinc cursos en aquest programa

MEDI AMBIENT I HORTA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit avui la signatura del compromís dels quatre nous centres educatius que aquest curs s’incorporen a l’Agenda 21 Escolar de Lleida. Són l’institut Castell dels Templers, l’institut Torrevicens, el col·legi Sant Jaume i l’escola Les Heures. A l’acte, que s'ha celebrat al Saló de Sessions, també han assistit la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i el regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà.

Per altra banda, 2 centres escolars, després de participar 5 cursos en l’Agenda 21 Escolar de Lleida i de realitzar un procés d’avaluació d’aquesta experiència, inicien enguany projectes triennals (cursos 2013-2016). Són les escoles Enric Farreny i Francesco Tonucció. Aquests centres s'afegeixen als 14 que des de fa dos cursos desenvolupen un projecte triennal (cursos 2011-2014 i cursos 2012-2015).

El paer en cap, Àngel Ros, ha destacat que l’Agenda 21 Escolar és un programa que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar, a través del qual s’aconsegueix sensibilitzar la resta de població en temes com l’estalvi energètic, el respecte al medi ambient i una utilització més òptima dels recursos del planeta. Durant aquest curs 2013-2014, el vuitè de funcionament del programa, hi participen 70 centres, des d’escoles bressol a centres de secundària, que duen a terme projectes en diferents àmbits (gestió dels residus, estalvi d’aigua i energia, hort escolar, un pati més verd,...).

La distribució per nivells educatius és: 17 escoles bressol, 25 escoles (infantil i primària), 13 instituts (secundària), 11 centres concertats (infantil, primària i/o secundària), 3 centres d'educació especial i 1 centre educatiu.

L’Agenda 21 Escolar és un programa que vol facilitar la implicació dels centres escolars a favor d’un món més sostenible, començant per la intervenció en l’entorn escolar. Alhora, és un reconeixement, estímul i suport a la tasca que molts centres ja fan, una invitació als que encara no hi treballen i una nova oportunitat de reforçar els vincles entre escola i ciutat.

Totes les Agenda 21 Escolar tenen en comú el fet de ser un procés participatiu, de revisió dels plantejaments i pràctiques educatives i de  compromís en algunes accions de millora en relació al medi ambient i la sostenibilitat en l’entorn escolar: ambientalització del currículum, gestió sostenible del centre, relació amb l’entorn,...

Cada centre escolar decideix quins col·lectius hi participaran, com s’organitza i el nombre i dimensió dels compromisos que adquireix. Poden participar tots els centres d’educació infantil (0-3 i 3-6), primària, secundària (ESO, batxillerats, cicles formatius), d’educació especial,... de la ciutat de Lleida.

Des de l’Ajuntament de Lleida s’ofereix als centres un marc comú de treball, materials de suport, propostes i suggeriments de treball, recursos específics, suport tècnic; un servei d’informació, comunicació i assessorament tècnic i pedagògic, personalitzat i continuat; formació específica adreçada al professorat interessat; dinamització i seguiment del procés; ajuts econòmics per als centres sostinguts amb fons públics.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.