La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Unes 400 persones participen al tradicional Aplec de les Dones

Data de publicació: 11/6/2013

L’alcaldessa accidental, Marta Camps, anima les participants a seguir treballant per la igualtat de les dones i contra la violència masclista

Unes 400 dones membres d’entitats, associacions i vocalies de la dona han participat avui al tradicional Aplec de les Dones que organitza cada any el Casal de la Dona i Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida. L’alcaldessa accidental, Marta Camps, juntament amb la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, Maria Rosa Ball, i acompanyada de diversos membres de la Corporació Municipal, ha saludat els participants en la trobada d’avui, i els ha agraït la seva implicació i dinamisme en les diferents activitats que s’organitzen a Lleida. Camps ha posat en relleu la llarga tradició d’aquesta trobada, que enguany ha arribat a la 19a edició, i ha animat les participants a seguir treballant per mantenir tots els drets aconseguits en la lluita per una veritable igualtat de les dones.

Durant el transcurs de la jornada, les participants han pres part en diversos circuits relacionats amb l’esport, el lleure i les fortaleses. En concret s’han organitzat els següents circuits:

- Salut i Esport, que combina tallers de tai-txí, pilates, aeròbic i automassatge conduïts per tècniques de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Lleida.

- Salut i Lleure, que ofereix jocs de taula i de carrer i tècniques de ball, amb la col·laboració de voluntàries les mateixes entitats de dones.

- Salut i Fortalesa, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, que imparteix tallers d’autoprotecció i autodefensa.

Les participants també han trobat una àmplia informació sobre els recursos i serveis de les entitats de salut que hi ha al municipi de Lleida, i també els diferents circuits de tallers participatius dissenyats amb l’objectiu de promoure l’exercici físic, l’adquisició d’hàbits saludables i estratègies per a la millora del benestar personal de les dones. En aquest sentit, l’activitat física, l’alimentació saludable, les estones de lleure per al creixement personal, la bona companyia i la col·laboració mútua són vehicles de transmissió de salut. Després de les activitats s’ha celebrat un dinar de germanor i s’ha amenitzat la trobada amb una actuació musical.

La jornada compta també amb la col·laboració de voluntàries de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, que al llarg de la jornada oferiran informació sobre les seves activitats i serveis al municipi de Lleida, amb el suport de l’Institut Català de les Dones.

L’Aplec de les Dones, que es realitza des de l’any 1994, és l’esdeveniment anual que, a més a més d’enfortir l’associacionisme femení i la xarxa de col·laboracions entre les entitats de dones del municipi, té una clara voluntat de promoure accions per a la millora de la salut i el benestar de les dones, ja que s’emmarca en la commemoració anual del 28 de maig, Dia Mundial d’Acció per a la Salut de les Dones.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.