La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’empresa Lleida.net, guardonada amb el premi lleidatà més internacional

Data de publicació: 2/5/2013

Per la seva clara aposta per l’emprenedoria i la innovació i per portar el nom de Lleida arreu del món

Àngel Ros: “La innovació també pot ser una contribució internacional, de la mateixa manera que ho pot ser la solidaritat o la recerca”

En aquesta edició s’han presentat 15 candidatures, fet que suposa, segons el jurat, “una clara consolidació del premi"

L’empresa Lleida.net ha estat guardonada amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2013, el guardó instituït per l’Ajuntament de Lleida amb l’objectiu de promoure la projecció internacional de Lleida i la seva àrea d’influència. Amb aquest premi es reconeix públicament i institucionalment la trajectòria de persones, institucions, empreses o entitats de la societat civil que hagin destacat per la seva aportació al coneixement o el ressò internacional de Lleida i el seu entorn geogràfic a través de treballs dins dels àmbits acadèmic, científic, econòmic, social o cultural.

La presidenta del jurat del premi, la periodista Rosa Maria Calaf, ha exposat els motius que han portat al jurat a atorgar el premi a aquesta empresa lleidatana, ubicada en el Parc Científic i Tecnològic. Entre altres, “per la seva clara aposta per l’emprenedoria, la innovació i, també, per portar el nom de Lleida a tot el món”. Lleida.net és exemple d’empresa global, ubicada al Parc Científic, que actualment compta amb filials internacionals a Londres, Miami, Nova Delhi o Xile, aconseguint una xarxa de comunicació que arriba a més de 200 països dels 5 continents.

Per la seva banda, el paer en cap ha destacat la llarga trajectòria de Lleida.net i la seva aposta contínua per la creativitat, la seva vocació internacional i la seva voluntat d’expansió. “La innovació també pot ser una contribució internacional, de la mateixa manera que ho pot ser la solidaritat o la recerca”, ha afegit Ros. Inclou tall de veu d'Àngel Ros.

Finalment, els membres del jurat també han destacat, especialment, la vessant solidària de Lleida.net, focalitzada en la seva contribució amb el Gran Recapte d’Aliments.

En aquesta edició del Premi Internacional Ciutat de Lleida s’han presentat 15 candidatures, el que suposa, segons el jurat, “una clara consolidació del premi”.

Aquest premi internacional s’atorga anualment per l’Ajuntament de Lleida a qui un jurat format per persones de reconeguda trajectòria internacional decideixi prèvia presentació de candidatures. Rosa Maria Calaf, periodista i excorresponsal de TVE a la Xina, és la presidenta del jurat, del qual també formen part Albert Galinsoga, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la UDL, el president del grup Ros Roca i president del Consell Social de la UDL, Ramon Roca, i la tinenta d’alcalde i responsable de projecció internacional de l’Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez. Els membres del jurat han tingut paraules de record per a Lluís Maria de Puig, qui va ser membre del jurat i va morir el mes de desembre passat. En homenatge i record seu, en aquesta edició s’ha deixat vacant el seu lloc com a membre del jurat.

El premi

El guardó del Premi consisteix en una reproducció en bronze de l’anomenat “Bronze d’Ascoli”, document legal de l’any 89 a.C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de 30 cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l’Ebre –entre ells, tres de les terres de Lleida- que van participar en la guerra social italiana.

Aquest és el document més antic on apareix, per primer cop, el nom en llatí de la nostra ciutat, Ilerda. La peça és la primera mostra original existent que representa la vinculació del nostre territori amb l’exterior.

Els premiats en les anteriors convocatòries

El 2009 es va convocar la primera edició d’aquest premi, que va rebre un total de 13 candidatures. El jurat va decidir atorgar el Premi Internacional Ciutat de Lleida al cardiòleg i professor emèrit de cirurgia cardiovascular i toràcica al Centre Mèdic de la Universitat de Loiola Stritch a Maywood, Illinois (EUA), Dr. Roc Pifarré Florejachs, per la seva trajectòria professional, ja que va ser pioner en les operacions coronàries i era reconegut com un dels millors cirurgians a escala mundial.

En l’edició de 2010, d’un total de 10 candidatures presentades, el jurat va decidir atorgar a la Universitat de Lleida el guardó, atesa la seva llarga història, la presència internacional d'alumnes lleidatans i lleidatanes, les publicacions internacionals realitzades pels docents de la universitat, la presència d'estudiants i personal investigador estranger a la universitat i els convenis signats amb altres universitats d’arreu del món, entre altres motius.

En l’edició de 2011 es van presentar 8 candidatures; el jurat va decidir atorgar-lo al Sr. A Custodi Dalmau Salmón (Custo Dalmau). Els motius d’aquesta decisió van ser la declarada voluntat de promoció de Lleida i la seva àrea d’influència, havent projectat la ciutat de Lleida arreu del món amb la seva tasca empresarial i pública, tasca materialitzada en accions de promoció internacional que han tingut com a referència Lleida i els seus elements i espais representatius, com la desfilada a la Seu Vella l’any 2008.

En l’edició de 2012 es van presentar 6 candidatures i el jurat va decidir concedir el premi al Dr. Ferreruela, oftalmòleg. El jurat va destacar en la seva decisió la seva dilatada trajectòria dedicada a activitats humanitàries en l’àmbit de l’oftalmologia a diversos països del món i com a promotor de la Fundació Ferreruela Sanfeliu.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.