La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Palau de la Paeria acull l’exposició informativa sobre el Pla Especial Urbanístic de Gardeny

Data de publicació: 14/2/2013

Després d’estar exposada al Parc Científic i Tecnològic, la mostra explica a la ciutadania la transformació urbanística que es preveu en els propers 15 anys de les 50 hectàrees de titularitat pública del Turó

El Palau de la Paeria acull fins al 27 de febrer l’exposició divulgativa sobre el Pla Especial Urbanístic de Gardeny, que explica els treballs d’ordenació urbanística que s’han aprovat inicialment per l’Ajuntament, per posar-los en coneixement del conjunt de la ciutadania i facilitar la seva participació en el procés de tramitació dels documents urbanístics.

L’exposició consta de 12 panells, bàsicament de caràcter gràfic, que expliquen els objectius, els criteris i la proposta concreta del Pla. Així mateix, va acompanyada de 2 panells audiovisuals, que projecten, d’una banda, una maqueta virtual del Turó i, d’altra, el conjunt dels documents gràfics del Pla, de manera seqüencial.

La direcció de l’exposició ha anat a càrrec dels serveis tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida i el muntatge s’ha realitzat gràcies a la col·laboració d’una quinzena d’alumnes del curs de Projectes i Direcció de Projectes de Decoració de l’Escola Municipal de Belles Arts, que sota el lema “Rectitud Angular” han dissenyat aquesta mostra, que compta amb 240 tubs de cartró, col·locats de manera que les parets formen angles rectes, donant estabilitat als panells informatius.

El PEU de Gardeny, que representa l’aposta de la ciutat per urbanitzar aquest turó amb finalitats empresarials en l’àmbit de la recerca i la innovació, recull el primer compromís polític seriós com és el manteniment de la titularitat pública de tot el sòl de Gardeny, amb concessions administratives al món empresarial. Així mateix, el pla desenvoluparà en 15 anys un espai de 50 hectàrees de les quals hi ha com a sostre edificable 268.000 m2 per a empreses i serveis. i que d’aquestes ja n’hi ha 30.000 en ús. La previsió d’edificació inclou una capacitat per generar fins a 5.500 llocs de treball en aquest espai. Actualment ja hi treballen unes 1.300 persones. El sector públic i privat que l’utilitzi haurà de fer-se càrrec de la inversió aproximada, que ronda els 35 milions d’euros. El paer en cap ha afegit que la zona verda ocuparà 28 de les 50 hectàrees.

El PEU de Gardeny concreta les propostes de desenvolupament urbanístic del Turó, en coherència amb les determinacions del planejament urbanístic general i actualitzant les seves previsions, donat que els parcs científics són projectes que estan en constant transformació. El Pla especial es presenta com una oportunitat per integrar els terrenys a la ciutat, donant valor d’ús al Turó, i consolidant el lideratge del Parc. El Pla Urbanístic posa en contacte la part alta del turó amb la ciutat, donant una major continuïtat al sistema d’espais lliures i al d’equipaments.

El document s’ha elaborat basant-se en estudis ambiental, de mobilitat o de l’estabilitat dels talussos del Turó, entre altres. En l’ordenació de l’edificació, proposa una arquitectura representativa i singular que doni caràcter a la plataforma de Gardeny i planteja una gran anella verda que actua com a límit contenidor de la part edificada. Amb la reordenació de les zones verdes es vol crear una nova façana del Turó, sobretot en la zona sud i oest. Un dels aspectes que té en compte és la millora de les comunicacions viàries, amb el transport públic i amb la reserva d’un nou vial d’accés al costat sud-oest amb l’antiga N-II.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.