La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Modificacions de línies d’autobús

Data de publicació: 31/12/2012

- El tram d’Agrònoms a les Basses, substituït per la línea d’Alpicat, i serveis alternatius per a la L-12

- La L19 es converteix en un servei a demandaVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


La concessionària d’autobusos Sarbus aplicarà, a partir de l’1 de gener, ajustaments en dos línies urbanes, la L-14 d’Agrònoms i la L-12 del Centre Històric, per optimitzar el servei. La línia L-14 i la L12 són, actualment, dos dels serveis més deficitaris (amb més quilòmetres i menys usuaris) del conjunt del serveis d’autobusos de la ciutat de Lleida. Seguint el mateix criteri d’adequació, amb l’entrada de l’any, canvia el sistema de funcionament de L-19 de Butsènit per un servei a la demanda, mantenint els mateixos horaris i expedicions.

En concret, se suprimeix l’actual recorregut de la L-12, que ara només funcionava en horari de matí, i la majoria de parades queden cobertes per altres línies. La majoria dels fins ara usuaris de la L-12 línia podran utilitzar altres línies d’autobús urbà i, en aquest sentit, les parades que compten amb més viatgers (Jutjats, Ïlla de l’oci, i la resta de l’eix Balmes-Aragó) disposen d’altres punts d’autobús a menys de 200 metres i amb vehicles que passen a una major freqüència que els de la línia que ara s’anul.la. Aquest autobús portava menys de 5 persones per trajecte i menys d’una persona per quilòmetre.

Pel que fa a L-14, només es deixa de cobrir l’actual tram entre Agrònoms i les Basses, un recorregut que ja queda cobert per la línia L128 de l’ATM, que fa el recorregut de Lleida a Alpicat, amb el mateix itinerari i amb la mateixa freqüència. Així, un cop finalitzat el recorregut pel centre de la ciutat com en l’actualitat, l’autobús es dirigirà per l’Av. Alcalde Rovira Roure fins a la rotonda de l’esglesia de Montserrat, on donarà la volta i tornarà per la mateixa Avinguda. Les parades urbanes es mantenen, i només queden afectades les parades de Camí de l’Albi i les de l’interior del Parc de les Basses d’Alpicat (Les Basses 1 i 2 i Pistes d’Atletisme).

La línia L128 de Lleida a Alpicat té una freqüència de 60 minuts (com la L14) i realitza un recorregut idèntic a gran part de la L14 (va des de la estació d’Autobusos fins a Alpicat passant per Av. Catalunya, Rambla Aragó, Balmes, Rovira Roure i carretera N-240), i realitzarà les mateixes parades. Així, la L128, a més de les parades a l’estació d’Autobusos, Rambla Aragó, RicardVinyes/sanitat, Hospital de Santa Maria i Germanies 2, realitzarà les parades a Camí de l’Albi, Les Basses 1 i 2 i la nova parada davant del Jardiland/Camí de Torres de Sanui. Els usuaris afectats són uns 30 usuaris al dia (2 per autobús), els quals podran agafar la L128 amb les targes integrades de l’ATM.

En el cas de L-19 de Butsènit es transforma en un servei de bus a demanda. Els usuaris que desitgin utilitzar aquesta línia ho podran sol·licitar amb un dia d’antel·lació i farà el recorregut habitual amb els mateixos horaris vigents.

Aquestes modificacions de les línies d’autobusos responen a criteris d’optimització de recursos i d’adaptació a la demanda dels ciutadans i ciutadanes. Des de la concessionària d’autobusos s’ha informat les associacions de veïns d’aquestes modificacions en els recorreguts de les línies.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.