La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria cedeix a la Xarxa d’entitats de lleure un espai de la ludoteca a Cucalòcum

Data de publicació: 29/12/2012

En aquest espai municipal s’hi fan activitats lúdiques i educatives dirigides als infants. Enguany hi participen per primera vegada l’Escola d’art Ermengol i Down Lleida

EDUCACIÓ I INFÀNCIA

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d’Educació i Infància, ha cedit un any més a la Xarxa d’entitats de lleure un espai de ludoteca que instal·la a Cucalòcum aquests dies de Nadal. La finalitat amb què es cedeix aquesta espai és perquè les entitats que formen part de la xarxa hi puguin desenvolupar activitats educatives i lúdiques dirigides als infants i als adolescents que visiten el saló.

Enguany, hi participen per primera vegada l’Escola d’art Ermengol i Down Lleida. Aquesta tarda, el regidor d’Educació, Jesús Castillo, ha visitat el taller de caricatura i dibuix humorístic que ha fet el ninotaire Ermengol perquè tots els nens i les nenes fessin les seves creacions, fomentant així la seva creativitat i imaginació. Els infants que hi han participat han rebut de regal un val de descompte per als cursos que ofereix l’escola.

Aquests dies ja han passat per la ludoteca municipal Lo Manaix, Ajmacor i Down Lleida, amb tallers, animació i activitats vinculades a cada entitat. Fins al 4 de gener, la ludoteca municipal ofereix als més menuts la possibilitat de passar una bona estona, aprenent amb jocs didàctics, i també d’escriure telemàticament la carta al Reis d’Orient i participar en el concurs de cartes que organitza la Paeria.

La Xarxa d’entitats de lleure és un òrgan de participació municipal que permet articular una via de diàleg permanent amb les persones, entitats, i institucions que treballen en l’àmbit de l’educació en el lleure adreçat a la població infantil i juvenil de la ciutat de Lleida. La xarxa compta amb un Decàleg de bones pràctiques que han de seguir totes les entitats adherides amb l’objectiu de treballar per una educació de qualitat. Aquest decàleg proposa els continguts d’educació integral, formació activa, l’infant, l’adolescent i el jove com a subjecte de drets i deures, espais de socialització, transmissió de valors o educació en la diversitat, entre altres.

La Ludoteca a Cucalòcum

L’Ajuntament de Lleida sempre ha estat present a Cucalòcum i des de fa 8 anys ho fa amb l’espai de la Ludoteca, que organitza i coordina la Regidoria d’Educació i Infància. L'espai de jocs és obert i els infants poden triar entre diferents opcions, com jocs simbòlics, jocs d'atenció i de concentració, jocs psicomotrius o un racó de lectura, entre altres. Està adreçada principalment a infants d’un a sis anys. Un ludotecari de la xarxa municipal de ludoteques de la Regidoria d’Educació i Infància sempre està present en aquest espai, així com també quatre monitors d’educació en el lliure i un voluntari del programa Voluntaris Joves de la Regidoria de Joventut.

A més, a l’estand hi ha dos espais especials: un que està destinat a participar al concurs de les cartes telemàtiques als Reis Mags, gestionat per tècnics del Servei d’Informàtica de la Regidoria d’Hisenda i Tecnologia; i un altre destinat a la Xarxa d’entitats de lleure on les entitats que l’integren presenten diferents activitats que proposen als infants al llarg de l’any. En aquesta edició de Cucalòcum han participat els escoltes Lo Manaix, fent un taller de plàstica per construir joguines amb material reciclat; Ajmacor, que ha proposat un taller per fer ornaments nadalencs i figures de papiroflèxia; l’agrupament escolta Garbí, amb un taller d’educació de la creativitat mitjançant treballs visuals i plàstics i altres materials. Dues entitats s'han estrenat enguany. Down Lleida ha proposta un taller de maquillatge i un taller de construcció de titelles. L'Escola Ermengol, l'activitat d'educació visual i plàstica "Despertant Talents".

L’últim dia del parc, la Ludoteca comptarà amb la presència del Banyetes que repartirà un tortell de reis entre els nens i les nenes que visitin el parc.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.