La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

El Parc Científic acull la 2a Trobada de Lleida Drone

Data de publicació: 15/12/2012

Aquesta activitat lúdica, que compta amb participants d’arreu de l’Estat, pot esdevenir una línia de negoci i d’activitat empresarial innovadora, en la qual hi participin tant empreses del Parc o externes

PARC CIENTÍFIC

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida ha acollit aquest dissabte la 2a Trobada de Lleida Drone, que pretén difondre les activitats al voltant d’aquest aparell, una aeronau sense tripulació humana que vola de forma autònoma. La trobada ha comptat amb participants d’arreu de Catalunya i de l’Estat, que han fet volar els seus drones pel Parc.

Aquesta activitat, que té un caire lúdic, pot esdevenir una línia de negoci i d’activitat empresarial innovadora, en la qual hi poden participar tant empreses del Parc com externes.

La jornada ha començat amb una trobada tècnica al Viver TIC, oberta a tothom qui estigués interessat en aquesta tecnologia. Ja al migdia s’ha fet una exhibició acrobàtica de vol d’un helicòpter radio controlat en la rotonda d’accés al Parc. Després, a l’aparcament, un hexacòpter de Girona ha filmat imatges aèries dels edificis H, Innova, CeDiCo i el Viver TIC, entre altres. Alhora, una càmera Street View, cedida per Google, ha seguit la mateixa ruta per gravar un vídeo de 360º, per després editar un vídeo amb el resultat de les dues gravacions.

L’activitat ha comptat amb la participació de l’organització de superdotats Mensa España, amb la presència de la seva presidenta, Mila Espido i membres de l’entitat de Lleida i Saragossa.

Els drone s’utilitzaven majoritàriament amb finalitats bèl·liques, però des de fa un temps tenen també altres aplicacions com controls tèrmics, gravació d'imatges i vídeos aeris, anàlisi de sòls i agrimensura, entre d'altres.

Lleida Drone neix com a activitat paral·lela a la Lleida Magical Lan Party, organitzada per Save the Party i patrocinada per Ponent 2002, empresa de tecnologies de la informació que està al Parc. L’objectiu de Lleida Drone és crear una comunitat que desenvolupi activitats vinculades amb els Drone.

Per a més informació: www.lleidadrone.com


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.