La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria ratifica la previsió de construir el Museu d'Art de Lleida al costat de La Panera

Data de publicació: 25/9/2012

Deu representants d'entitats i ciutadans han intervingut en l'audiència pública dedicada al Museu Morera

CULTURA

L'Ajuntament de Lleida ha celebrat avui l'Audiència Pública sobre el Museu Morera que ha comptat amb l'assistència de 14 entitats i 22 particulars. Deu representants d'associacions i ciutadans ha pres la paraula en la sessió per tal d'expressar la seva visió sobre la situació actual de l'equipament i el seu futur. El paer en cap ha agraït a la Plataforma en defensa del Museu Morera la defensa que realitza d'aquest equipament i ha agraït la iniciativa d'haver demanat la sessió, que ha permés celebrar un debat on s'han pogut sentir diferents opinions sbre el tema. Tant Àngel Ros com les tinentes d'alcalde Marta Camps i Montse Parra han ratificat la voluntat de l'Ajuntament de Lleida de mantenir la previsió de construir el nou Museu d'Art de Lleida al costat de la Panera.

L'equip de govern ha adaptat el projecte que es va aprovar el 2006 per un import de 10 milions d'euros i ha fet una nova prosposta pressupostada en 6'3 milions d'euros, més ajustada a la situació actual. El paer en cap ha recordat que el projecte inicial no es va poder emprendre perquè, tot i que l'Ajuntament tenia consignada la seva part i el Ministeri de Cultura va aprovar la subvenció, el conveni amb la Generalitat no es va arribar a signar.

Àngel Ros ha volgut destacar que, malgrat l'ajornament de la construcció, el Museu funciona i compleix la seva funció d'exposició i conservació de les obres. En aquest sentit, ha posat de relleu els més de 10.000 visitants que va recòrrer les seves sales al 2011.

Marta Camps i Montse Parra han destacat el treball i els diferents pressupostos que la Paeria ha destinat als museus de la ciutat, tant als existents (Museu de l'Aigua, Panera, Museu de Lleida) com als que estan en projecte (Museu de la Ciència, Museu de la Ciutat) així com a organismes com el Consorci de la Seu Vella. D'aquesta manera han rebutjat la qualificació de "desídia" que la portaveu de la Plataforma del Museu Morera, Teresa Ibars, ha atribuït a la gestió municipal.   

La ponent especialitzada de la sessió d'avui ha estat, Imma Lorés, catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida. Lorés ha destacat la singularitat i la importància del fons del Museu Moera, que és una institució amb "responsabilitat i potencialitat", i ha subratllat l'entrebanc que suposa el fet de no tenir un edifici definitiu.

De la seva banda, Josep Ramon Zaballos (CiU) ha reiterat l'aposta del seu grup per un Museu d'Art de Lleida "potent" i, mentre no es pot emprendre la construcció, ha proposat exposar-hi obres al Centre d'Art la Panera, iniciativa que Montse Parra ha dit que era inviable.

Joan Vilella (PP) ha defensat que es desencalli "la provisionalitat permanent" que pateix el Museu, ha posat sobre la taula una possible unificació amb la Panera i ha qüestionat la difusió i promoció que es realitza dels museus de Lleida. El paer en cap ha indicat que s'està treballant conjuntament amb la Generalitat per tenir una acció més coordinada en aquest sentit.

Tal i com es va concloure dilluns en la reunió dedicada a les Basses i com preveu el reglament de Participació Ciutadana, es constituirà una comissió de seguiment del projecte del Morera.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.