La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Unes 400 persones fan la passejada nocturna pel camí de Sant Jaume

Data de publicació: 20/7/2012

Els participants han sortit del Peu del Romeu i s’han dirigit a l’ermita de Butsènit, fent un recorregut de 8,7 quilòmetres

TURISME DE LLEIDA

Unes 400 persones han participat aquesta nit en la setena edició de la Caminada Nocturna pel camí de Sant Jaume, que ha sortit de la capella del Peu del Romeu per arribar a l’ermita de Butsènit. El regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, ha compartit aquesta passejada, amb Lluís Taberner i Joan Ramon Segura, del Centre Excursionista de Lleida, i Jordi Cebolla, de l’Associació del Camí de Sant Jaume a Lleida, entitats organitzadores d’aquesta proposta. La Caminada nocturna té un recorregut de 8,7 quilòmetres i ha transcorregut per les avingudes Blondel i Alcalde Areny, carrer Ton Sirera, camí de Rufea, passant pels aiguamolls de Rufea fins acabar a l’ermita de Butsènit, on s'ha ofert un avituallament als participants. La tornada es fa amb transport públic.

La sortida recrea el camí que fan els pelegrins que van a veure l’apòstol Sant Jaume a Galícia. Durant el trajecte es posa en relleu el valor patrimonial i cultural de la ciutat, amb alguns punts destacats, com són el mateix lloc de sortida, amb la capella del Peu del Romeu, o l’ermita de Butsènit.

Aquesta iniciativa se suma als actes que Lleida celebra amb motiu de la festivitat de Sant Jaume, amb molta tradició a la ciutat, amb el concurs i la processó dels fanalets, entre altres. A més, la VII Caminada Nocturna Camí de Sant Jaume s’inclou en l’agenda de sortides del programa Lleida Camina, que promou les activitats físiques i saludables.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.