La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida ret homenatge Josep Vallverdú

Data de publicació: 21/6/2012

La Paeria bateja la plaça infantil situada entre les avingudes Blondel i Madrid amb el nom d'Espai Rovelló, el gosset protagonista de la famosa novel·la juvenil de l'escriptor lleidatà

ALCALDIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit l'homenatge a l'escriptor lleidatà, Josep Vallverdú, que també ha assistit a l'acte, batejant la plaça infantil situada entre les avingudes Blondel i Madrid amb el nom d'Espai Rovelló, el gosset protagonista de la novel·la juvenil Rovelló, escrita per l'autor i que va ser guardonada amb el premi Folch i Torres el 1986 i amb el premi de la CEEI el 1970.

En el transcurs de l'acte, en el qual s'ha descobert la placa nominativa de la plaça, l'escriptor lleidatà, Josep Vallverdú, ha signat exemplars de la nova edició del seu llibre. L'alcalde de Lleida Àngel Ros, ha agraït l'escriptor la seva presència i la seva dedicació a la literatura infantil. Per la seva banda, Vallverdú també ha mostrat la seva alegria pel que el gosset fruit de la seva creació compti amb un espai físíc que duu el seu nom. Talls de veu alcalde de Lleida i Josep Vallverdú.

Aquest parc i zona infantil, que es va estrenar a finals del 2008, va ser especialment pensat per a les famílies que recorren l’Eix Comercial i el centre de la ciutat i des de llavors és molt utilitzat pels infants. La plaça ocupa una superfície de 300 metres quadrats i ha servit, a més, per a millorar l’accessibilitat de la zona i contribuir a revitalitzar el comerç.Consta de sis jocs infantils formats per un complex múltiple amb tobogan i zona d’escalada, dos balancins, un gronxador i un element giratori. A més, compta amb paviment de cautxú continu de colors i una tanca, una columna amb focus i un cartell informatiu.La instal•lació dels jocs es va complementar amb la millora de la cruïlla de l’avinguda Blondel amb Cavallers, una de les zones amb més volum de vianants de la ciutat. En aquest punt es va fer una reordenació dels espais per millorar l’accessibilitat.

Josep Vallverdú, nascut a Lleida l'any 1923. Ha obtingut, entre d'altres, els premis Joaquim Ruyra i dues vegades el Josep M. Folch i Torres (per Rovelló, 1968, i En Roc drapaire, 1970), el premi de la Generalitat a la millor obra juvenil, el premio Nacional de Literatura Infantil, el premi d'Honor de les Lletres Catalanes i el premi CEEI. Vallverdú és Premi d'Honor de les Lletres Catalanes del 2000 i Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana del 2012.

L'any 1980 va figurar a la llista d'honor del premi H.C. Andersen.  L'escriptor dóna nom al premi d'Assaig de l'Ajuntament de Lleida, que aquest any 2012 arribarà a la 29a edició.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.