La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L’Ajuntament de Lleida inicia el projecte per donar vida als solars buits del Centre Històric

Data de publicació: 23/4/2012

El primer solar on s’actuarà serà el que està situat al carrer Alsamora amb la plaça de l’Ereta amb graderies per fer cinema a la fresca, una petanca, jocs infantils i grafits-murals

La primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha presentat aquest dilluns a la Comissió d’Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Territori el projecte “Solars vius” que pretén donar vida a una vintena de solars buits del Centre Històric amb l’objectiu de donar-los vida i que compta amb un procés de participació ciutadana en el qual han contribuït una vintena d’associacions i entitats del barri que han aportat els seus suggeriments i propostes.

Camps ha explicat que el primer solar en el qual s’actuarà serà el que està situat entre el carrer Alsamora, el carrer Galera i la plaça de l’Ereta, que té una superfície de 400 m2. En aquest sentit, tenint en compte les aportacions ciutadanes, s’ha fet un disseny del solar en el qual s’incorporen diferents usos, gràcies al desnivell de què disposa el solar, com una pista de petanca, cinema a la fresca, jocs infantils i la realització d’un mural o grafit a la paret mitgera (arxiu de so 1). L’objectiu és continuar actuant a altre solars amb diversos usos possibles: gronxadors amb materials alternatius, horts urbans, parcs infantils amb materials reciclables

L’Ajuntament de Lleida du a terme aquest projecte gràcies a l’acord que està arribant amb els propietaris privats d’aquests solars, que els cedeixen mentre no hi construeixin. En altres solars públics, com és el cas del carrer Cavallers amb el carrer Galera, la Paeria va habilitar un aparcament de rotació amb un total de 22 places.

La Comissió també ha debatut el Pla de Millora Urbana del polígon d’actuació urbanística UA 4 a l’avinguda Alcalde Rovira Roure 110-112 on es preveu la instal·lació en un solar de 30.013,77 m2 d’una gran superfície comercial dedicada al bricolatge, concretament de la cadena francesa Brico Depôt. Aquest establiment serà el segon que la cadena obre a Catalunya i el 17è que tindrà a Espanya i es preveu, segons ha explicat Camps, que les obres comencin a finals d’estiu o principis de la tardor, ja que després dels tràmits urbanístics pertinents, només caldrà que demanin la llicència d’obres. (arxiu de so 2)

Aquest centre comercial de bricolatge tindrà una superfície de 5.600 m2 de venda (4.000 m2 de superfície venda interior i 1.600 m2 de superfície de venda exterior) i un aparcament en superfície de 272 places. El projecte també preveu la construcció d’un segon edifici amb usos terciaris, destinat a oficines i amb façana a l’avinguda Pinyana. Així mateix, es contempla la construcció d’un vial perimetral a la parcel·la per donar fluïdesa al trànsit de vehicles, que tindran l’entrada per l’avinguda Rovira Roure i la sortida per l’avinguda Pinyana. L’entrada en funcionament de Brico Depôt a Lleida donarà feina a una seixantena de persones.

A la Comissió també s’ha donat llum verda a l’acord entre la Paeria i el propietari del solar situat al carrer Nord, 2 (cantonada amb Rambla de Ferran) pel qual cedeix el seu ús per habilitar un aparcament de motos i bicicletes amb una vintena de places.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.