La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La processó del Sant Enterrament submergeix Lleida a dins la devoció de la Setmana Santa

Data de publicació: 6/4/2012

Un miler de persones i una quinzena de passos participen en la processó, organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang

FESTES

El so de les trompetes i els timbals han ressonat aquest Divendres Sant pels carrers de Lleida en la processó del Sant Enterrament, que ha submergit Lleida en la devoció de la Setmana Santa. La solemne i penitencial processó, que surt de l’església de la Sang, ha aplegat milers de lleidatans que l’han seguida, amb una quinzena de passos, entre els quals destaca l’artístic tabernacle de la Mare de Déu de la soledat, precedit pel Crist Jacent.

El paer en cap, Àngel Ros, i el bisbe de Lleida, Joan Piris, han presidit la processó, acompanyats per una nombrosa representació de la Corporació Municipal. La processó, organitzada per la Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Lleida, ha sortit encapçalada pels Armats de la Sang i els han seguit els passos que representen la Passió i Mort de Crist, com el pas de l'Oració Horta, de la confraria dels Pagesos; el pas de la Flagel·lació, de la confraria de la Mercè Pares Mercedaris; o el pas del Natzarè, de la confraria del Natzarè de la Mariola, entre altres.

Enguany, una seixantena d’immigrants, majoritàriament sud-americans vinculats a la parròquia del Carme, s’han implicat en l’organització de la processó i també hi han desfilat. A més, el seguici també ha tingut una altra novetat. En el tram final de la processó, el Crist jacent i el pas de la Soledat han tornat a l’església de la Sang enmig de passadís que han fet els Armats, els timbalers de la Casa de Aragón i els portadors de Sant Llorenç, marcant el pas.

El seguici ha recorregut l’itinerari habitual, sortint del carrer Sant Antoni i passant per l’avinguda Catalunya, Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia, República del Paraguai, avinguda de Madrid, plaça Espanya i tornant altre cop per l’avinguda Catalunya i Sant Antoni per arribar a l’Església de la Sang.

A la tarda, les esglésies de la ciutat han celebrat l’”Ofici de la Passió del Senyor”, amb la lectura de la passió de Jesús, una pregària per totes les necessitats de l’Església i del món, l’adoració de la creu i la comunió amb les formes sagrades que constitueixen aquest “Ofici” de Divendres Sant.

Demà hi haurà la vetlla pasqual a la Catedral Nova, a les 23 h., i diumenge, missa de resurrecció. Diumenge que ve, dia 15, encara en el programa d’actes de celebració de la Setmana Santa tindrà lloc la representació de la Passió, a la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.