La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La reforma de la Baixada de la Trinitat enfila la seva recta final

Data de publicació: 19/1/2012

Aquesta actuació, que s’emmarca dins del marc del Pla de Barris Portal de la Magdalena-Noguerola, inclou la restauració de la font del Governador així com la reurbanització de tot el carrer, nou enllumenat i mobiliari urbà

EMPRESA MUNICIPAL D'URBANISME

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d’alcalde Marta Camps i Rafael Peris, ha visitat aquest dimarts les obres de reforma de la Baixada de la Trinitat, que es preveuen que estiguin acabades durant el mes de febrer i que inclouen la reurbanització de tot el carrer, la restauració de la font del Governador, que data del segle XVIII, la col·locació de nou enllumenat i mobiliari urbà i la plantació d’arbrat.

Aquesta actuació consisteix en substituir el paviment per lloses de granit com les que hi ha a l’Eix Comercial en el tram superior, concretament entre els carrers Carme i Blanquers, tot i que mantenint les escales, on es col·locaran peces massisses de granit. Des del carrer Blanquers fins a la Rambla Ferran es permetrà un trànsit mixt de vehicles i vianants, tot eliminant la configuració actual i s’hi construirà plataforma única, és a dir vorera i calçada a la mateixa alçada amb llambordes de granit. El paer en cap ha destacat que "la reurbanització total d'aquest espai el convertirà en un passeig molt més agradable tant des del punt de vista dels vianants com del comerç perquè serà molt més accessible". (arxiu de so 1)

Pel que fa a l’estat de les obres, ja s’ha renovat tota la xarxa de clavegueram i, hores d’ara, s’està pavimentant el tram intermig, on s’estan passant tots els serveis amb l’objectiu de soterrar-los. En les properes setmanes, es començarà amb la pavimentació del tram entre el carrer Blanquers i la Rambla Ferran. A més, també s’ha renovar part del clavegueram del carrer Turull.

Un altre dels punts importants de la reforma de la Baixada de la Trinitat és la restauració de la font del Governador, que data del 1789 i és d’estil barroc classicista. Va ser col·locada en aquest punt el 1975 i presenta un bon estat estructural, tot i que la font té patologies habituals d’una obra realitzada amb pedra sorrenca en un ambient caracteritzat per la presència d’humitat, un notable atac biològic i presència de sals que hi han originat alteracions en forma de zones d’arenització, exfoliacions i desplaçaments. Per aquest motiu, la font serà netejada i consolidada i els murs laterals també seran tractats amb aigua a pressió per eliminar-ne restes de morter degradat i impureses, i s’hi aplicarà un herbicida.

L’actuació inclou la restauració de la barana, canviar un tram del col·lector, millorar la xarxa d’aigua potable, nou enllumenat i mobiliari urbà i la plantació de tres arbres.

Les obres, que es fan a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme i en el marc del Pla de Barris de Portal de la Magdalena-Noguerola, van ser adjudicades a l’empresa Biosca per un import de 207.728,79 €.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.