La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria aprova el projecte per reformar la plaça Sanaüja

Data de publicació: 20/12/2011

En el marc del Pla de Barris del Portal de la Magdalena-Noguerola, l’EMU traurà aquesta actuació a licitació, que permetrà ampliar i millorar l’accessibilitat per als vianants, renovar tots els serveis i instal·lar nou mobiliari urbà

EMPRESA MUNICIPAL D'URBANISME


Plànol de l'actuació a la plaça Sanaüja (1,9 MB) Document PDF

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat el projecte de reurbanització i reforma de la plaça Sanaüja. Ara, l’Empresa Municipal d’Urbanisme els traurà a licitació per un import de 338.913,31 €. Aquesta actuació, en el marc del Pla de Barris del Portal de la Magdalena-Noguerola, permetrà millorar l’accessibilitat per als vianants, renovar tots els serveis i la jardineria i instal·lar nou mobiliari urbà.

La reurbanització de la plaça Sanahuja, amb una superfície total de 1.324 metres quadrats, pretén pacificar creant una zona que sigui prioritària per als vianants, en el qual es col·locarà mobiliari urbà, nou enllumenat i es redefiniran els espais verds existents.

Aquesta actuació millorarà l’accessibilitat ja que es canviarà tot el paviment de l’àmbit per llamborda de formigó de tres colors (Teneré, Òxid i Boira). A més, es renovarà la xarxa d’enllumenat amb nous punts de llum amb columnes de 4,50 i 8,00 metres d’alçada.  col·locaran 15 bancs i cadires, 4 papereres i una font. El projecte inclou la creació de jardineres amb una superfície total de 145 metres quadrats, en les quals es plantaran arbustives de flor. Es mantindrà l’arbrat existent, retirant els que estiguin malmesos, i se’n plantaran 11 de nous.

Recentment, l’Ajuntament de Lleida també va aprovar els projectes de reurbanització dels carrers Riu i General Brito, que es troben en fase de licitació per un import de 86.518,80 € i 267.855,61 €, respectivament. Aquestes actuacions també formen part del Pla de Barris del Portal de la Magdalena-Noguerola.

La reurbanització del carrer del Riu, amb una superfície total de 395 metres quadrats, es transformarà en un vial amb preferència per als vianants mitjançant la construcció de plataforma única, és a dir voreres i calçada a la mateixa alçada separades amb pilones, com ja s’ha fet en la resta de carrers de l’entorn en els quals s’ha actuat (Vila Antònia, Comerç, Nord, etc.), amb el qual es crearà un nou eix per als vianants per arribar des de la Rambla Ferran fins al parc dels Camps Elisis. En aquesta actuació s’utilitzarà paviment amb llamborda de formigó de color vermell en tot el vial. Es renova la xarxa d’enllumenat amb nous punts de llum i es col·locaran papereres.

La reurbanització del carrer del Riu es completarà amb la millora de la plaça que hi ha en la cruïlla d’aquest carrer amb els carrers General Brito i Maria Sauret, que comprèn un àmbit d’actuació de 1.100 metres quadrats. El paviment d’aquest nou espai serà de llamborda de formigó de tres colors (Teneré, Òxid i Boira) i el paviment de la vorera serà amb llamborda gris. A més, es renovarà l’enllumenat amb nous punts de llum amb columnes d’alçades que variaran entre els 5 i els 9 metres i es col·locaran 4 bancs i cadires, 2 papereres, pilones i 21 cubs de formigó que també actuaran com a límits de la plaça. L’actuació contempla la plantació d’arbrat.

Properament, l’Ajuntament de Lleida traurà a licitació el projecte d’ampliació de la vorera del carrer General Brito amb la intersecció amb l’avinguda del Segre, on es crearà una nova placeta. També, a l’avinguda del Segre (entre la plaça Sanaüja i el carrer Lluís Roca) es milloraran les parts de voreres degradades i es faran els rebaixos per fer tots els passos de vianants accessibles.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.