La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Festa de Nadal amb la Gent Gran de Lleida

Data de publicació: 15/12/2011

Unes 1.500 persones comparteixen la tradicional torronada al pavelló 4 de Fira de Lleida. Enguany han participat en les diferents activitats organitzades per la Paeria unes 11.875 persones

Les llars de jubilats de Lleida han celebrat aquesta tarda l’habitual torronada de Nadal, a la qual han assistit unes 1500 persones aproximadament. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha encapçalat la representació municipal que ha compartit amb la gent gran de Lleida una festa nadalenca que ha culminat amb una sessió de ball.

El paer en cap ha destacat que “un dels actes representatius i més emblemàtics del Nadal a Lleida és la torronada amb la gent gran”. En aquest sentit, ha remarcat que “el Nadal de Lleida no estaria complert sense la cavalcada de Reis, sense el pregó de Nadal o sense la festa amb la nostra gent gran”. Inclou arxiu de so d'Àngel Ros.

Lleida compta actualment amb 19 llars municipals de jubilats que acullen 9287 associats, aproximadament el 42% de la població major de 65 anys de Lleida. El 16 % de la població de Lleida, és a dir, 22.147 persones, és major de 65 anys.

L’any 2011 s’han posat en marxa 3 nous serveis de menjador a les Llars de Democràcia, el de la Bordeta i el Centre de Dia de Magraners. També cal destacar, entre altres, el projecte de voluntariat sènior, un projecte que permet que les persones grans continuïn participant activament en la societat, aportant els seus coneixements, la seva experiència i el seu temps per tal de construir una Lleida més solidària.

La Borsa de Voluntaris Sènior és un altre dels projectes amb més expansió i creixement, i actualment compta amb 103 voluntaris. A més a més, les persones més grans de 65 anys poden obtenir el Carnet Sènior, que dóna el dret a gaudir de descomptes i avantatges en activitats culturals, esportives i lúdica de la ciutat. Fins al moment s’han tramitat uns 3.574 carnets sènior.

El programa social a l’Auditori s'afegeix a l'oferta per a gent gran, que permet obtenir entrades per als concerts de temporada a un preu simbòlic, a diferents entitat de la ciutat i, especialment, als col•lectius amb més dificultats per accedir a la cultura.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.