La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

L'EMU manté la inversió al 2012 amb 4 milions d'euros en obres del Pla de Barris

Data de publicació: 15/12/2011

Actuacions importants com la 2a fase del Convent de Santa Clara, la reforma integral de la plaça Sanauja i la reurbanització dels carrers General Brito i Riu

EMPRESA MUNICIPAL D'URBANISMEVersió de la notícia per imprimir

Compartir:


El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal d'Urbanisme ha aprovat la proposta de pressupost per al proper any 2012, en el qual destaca el manteniment de l'activitat en el proper exercici. En el pressupost presentat avui per la presidenta de l'EMU, Marta Camps, destaca la previsió de despesa de gairebé 4 milions d'euros destinats, bàsicament, als dos plans de barri, Centre Històric i Portal de la Magdalena-Noguerola.

En aquest sentit cal destacar, dins del Pla de Barris del Centre Històric, el proper inici de la 2a fase de rehabilitació del convent de Santa Clara, en el qual es construirà un centre de dia amb 30 places i més equipaments i sales tant per als Castellers de Lleida, que recentment van estrenar la nova seu a l'edifici adjacent al convent, com per a ús social i cultural de la ciutat.

A més, en el marc del Pla de Barris del Portal de la Magdalena-Noguerola, properament s'iniciaran una sèrie d'actuacions a la zona entre la Rambla Ferran i l’Avinguda del Segre, com són la reurbanització dels carrers Riu i General Brito, la millora de la plaça Sanaüja i la reforma i ampliació de la plaça ubicada entre el carrer General Britos, el carrer del Riu i Maria Sauret. Aquestes actuacions permetran millorar l’accessibilitat per als vianants, configurar nous eixos entre l'avinguda del Segre i Rambla Ferran, renovar tots els serveis i l'enllumenat i instal·lar nou mobiliari urbà.La millora del carrer del Riu el transformarà en un vial prioritari per als vianants entre la Rambla Ferran i el parc dels Camps Elisis mitjançant la construcció de plataforma única, és a dir voreres i calçada a la mateixa alçada separades amb pilones, com ja s’ha fet en la resta de carrers de l’entorn en els quals s’ha actuat.

La plaça Sanaüja, per la seva banda, canviarà totalment la seva fisonomia actual, ja que es reformarà íntegrament, es farà accessible i s'ampliarà cap a Maria Sauret i Alcalde Fuster, a més de renovar la jardineria i l'enllumenat.En el marc d’aquesta actuació s’inclou la millora de la plaça que hi ha en la cruïlla d’aquest carrer amb els carrers General Brito i Maria Sauret. També, a l’avinguda del Segre es milloraran les parts de voreres degradades i es faran els rebaixos per fer tots els passos de vianants accessibles.

Paral.lelament, Camps ha explicat que estan en fase de redacció diversos projectes com són la reurbanització del carrer Comtes d'Urgell o Sant Ruf, així com la preparació per a l'any vinent del concurs d'idees per remodelar la Rambla Ferran.

Cal destacar, també, com a tasca fonamental dins de l'EMU, l'Oficina Local d'Habitatge, que dur a terne diverses tasques i tràmits. En aquest sentit, durant el 2011 s'han atès 12.000 visites, ja siguin presencials, per telèfon o mail, relacionades amb assessorament i informació. S'han llogat 84 pisos a través de la Borsa de Mediació, s'han tramitat 504 expedients d'ajuts al lloguer, 124 expedients tramitats de la Renda Bàsica d'Emancipació per a joves. Actualment, hi ha inscrites 1.907 persones al Registres de Sol.licitants d'HPO.

 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.