La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Lleida premia Custo amb el seu guardó internacional

Data de publicació: 22/11/2011

L’alcalde lloa la promoció que Custo Dalmau ha fet del conjunt de les Terres de Lleida en el món de la moda. El dissenyador lleidatà afirma que la desfilada organitzada a la Seu Vella ha estat la més espectacular i especial i ha mostrat el seu interès a organitzar-ne una a l’Aeroport de Lleida – Alguaire

El dissenyador lleidatà Custo Dalmau ha recollit aquesta tarda el Premi Internacional Ciutat de Lleida en un acte que s’ha celebrat a la Paeria i que ha estat presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. El paer en cap ha lloat la trajectòria professional del dissenyador i ha destacat la gran projecció internacional que ha fet del conjunt de les Terres de Lleida. “És mereix aquest premi per la seva acció en un món tan complex i competitiu com és el món de la moda i el disseny. Per a tots és un orgull que triomfi arreu del món i desenvolupi la seva activitat portant el nom de Lleida”, ha afirmat. El paer en cap ha recordat i li ha agraït la desfilada que Custo va fer a la Seu Vella i ha assegurat que va ser l’acte més important de promoció del conjunt monumental que s’ha fet arreu del món.

El guardonat, Custo Dalmau, s’ha mostrat agraït pel premi i més sent de Lleida. El dissenyador, nascut a Tremp, l’ha dedicat al seu equip i ha manifestat el seu orgull per portar el nom de Lleida allà a on va, tot i que el seu projecte porti el nom de Barcelona, ja que “em sento lleidatà”. De fet, ha afegit que “més lleidatà no em puc sentir”.

En el seu parlament, Custo també s’ha referit a la desfilada organitzada el 2008 a la Seu Vella i, segons ha indicat, ha estat la més espectacular, increïble i especial. El dissenyador internacional ha avançat la possibilitat de fer-ne una a l’Aeroport de Lleida – Alguaire i ha refermat la seva voluntat d’apostar per les terres de Lleida i el gran actiu que té amb la seva gent. Alhora ha confirmat que obrirà una altra vegada una botiga itinerant i efímera que s’instal·len uns dies a les ciutats, ja que en l’altra ocasió que ho va fer va tenir molt èxit.

En l’acte d’entrega del guardó, Custo ha recordat els seus orígens a Tremp, amb la presència de l'alcalde de la localitat, Víctor Orrit, i el seu pas pel món de l’arquitectura, del qual es va desvincular ràpid per endinsar-se en el món de la moda, on va anar a parar casualment, després de fer un projecte gràfic amb unes samarretes. Des de llavors, ha continuat dient, en aquests 30 anys, ha intentat projectar el seu treball i espera seguir en aquesta línia.

La tinenta d’alcalde Montse Mínguez també ha elogiat la promoció de Lleida que ha fet el dissenyador en la seva trajectòria empresarial i pública i ha subratllat el talent i la valentia, aconseguint crear un univers molt particular.

El jurat del premi Internacional Ciutat de Lleida va anunciar al maig que el guardó es concedia a Custo Dalmau “en reconeixement a al fet d’haver projectat la ciutat de Lleida arreu del món, i per la seva voluntat de continuar fent-ho”, segons va explicar la presidenta del Jurat, la periodista Rosa Maria Calaf. Avui ho ha recordat el jurat, en veu del president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca.

Custo Dalmau, com s’ha exposat, va celebrar una desfilada a la Seu Vella que va tenir ressò internacional l’any 2008 i ha continuat la seva vinculació amb la ciutat amb accions com l’obertura d’una botiga outlet especialment per Nadal que, després d’una primera edició l’any passat, es repetirà aquestes festes.

Amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida, instituït per l’Ajuntament de Lleida l’any 2008, es reconeix públicament i institucional la trajectòria de persones, institucions, empreses o entitats de la societat civil que han destacat per la seva aportació al coneixement o el ressò internacional de la ciutat i el seu entorn geogràfic a través de treballs dins dels àmbits acadèmic, científic, econòmic, social o cultural.

El Premi Internacional Ciutat de Lleida ha arribat aquest any a la seva tercera edició. El primer premi va distingir el cardiòleg i professor emèrit de cirurgia cardiovascular i toràcica al Centre Mèdic de la Universitat de Loiola Stritch a Maywood, Illinois (EUA), Roc Pifarré Florejachs, pioner en les operacions coronàries i reconegut com un dels millors cirurgians a escala mundial. L’any passat el premi va recaure en la Universitat de Lleida, en reconeixement de la seva extensa trajectòria. Especialment es va ressenyar la presència internacional d'alumnes lleidatans i lleidatanes, les publicacions internacionals realitzades pels docents de la universitat, la presència d'estudiants i personal investigador estranger a la universitat i els convenis signats amb altres universitats d’arreu del món, entre d'altres mèrits. Enguany s’hi han presentat 8 candidatures.

El bronze d’Ascoli

El guardó del Premi consisteix en una reproducció en bronze de l’anomenat “Bronze d’Ascoli”, document legal de l’any 89 a.C. aparegut a la localitat italiana d’Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de 30 cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l’Ebre –entre ells, tres de les terres de Lleida- que van participar en la guerra social italiana. Aquest és el document més antic on apareix, per primer cop, el nom en llatí de la nostra ciutat, Ilerda. La peça és la primera mostra original existent que representa la vinculació del nostre territori amb l’exterior.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.